Pandurii au băut… Braga: e bunăăă!

august 30, 2013 in Liga Europa

După tragerea la sorți, Pandurii avea cele mai mici șanse de a ajunge în grupe. Acum, sunt la masa bogaților din Liga Europa!

După tragerea la sorți, Pandurii avea cele mai mici șanse de a ajunge în grupe. Acum este la masa bogaților din Liga Europa!

După tragerea la sorți a meciurilor din play-off-ul Ligii Europa toate calculele creditau Pandurii cu cele mai mici șanse de calificare. Din fericire, lucrurile au stau exact invers: deși pierduseră meciul-tur (0-1) gorjenii au bătut Braga la ea acasă, cu 2-0, după prelungiri, și așteaptă cu zâmbetul pe buze tragerea la sorți pentru grupele Europa League. Ce poate fi mai frumos pentru o echipă care trăiește cea mai plăcută experiență europeană din istoria ei? Pandurii au „băut” Braga la fel cum se bea… braga pe vremea bunicilor. Cu poftă, iar la final au constatat că victoria e dulce ca mierea. Ce face setea de performanță! 🙂 Bravo, Buleică! Bravo, Ciucur! Bravo, Pandurii!

Pe vremuri, braga era cea mai ieftină băutură răcoritoare. Astăzi este pe cale de dispariție. Tradiția fabricării ei s-a păstrat în doar câteva orașe din sudul țării unde încă mai există mici comunități de etnie turcă. Pandurii ne-au adus aminte de bragă când am văzut cum au bătut-o pe… Braga. Pentru portughezi, o înfrângere cu gust acrișor și miros specific, la fel ca băutura. Pentru Pandurii, o victorie dulce, dulce ca mierea!
O nouă seară de vis pentru fotbalul românesc. Spune-am după episodul „Legia” că Steaua nu trebuie să rămână singură în lupta cu Europa, iar calificarea echipei Pandurii la masa bogaților din Liga Europa este un semn bun. Un succes. Inclusiv al Ligii 1, care cu păcatele ei a dat încă o echipă capabilă să uimească Europa.
Un meci de infarct, cu ocazii și ratări, cu bare și două goluri de aur în contul gorjenilor. Portugalia are două echipe „cap de serie” în grupele UEFA Champions League, FC Porto și Benfica, dar la ce a jucat Braga nu știu dacă au un campionat mai bun ca al nostru. Pandurii au crezul în calificare și au reușit s-o obțină surprinzător și spectaculos.
Cu două-trei transferuri importante nu-i exclus ca Pandurii Tg. Jiu să ajungă în primăvara europeană. Un merit important îl are antrenorul Cristi Pustai. „Domn’ profesor” a mutat la timp: l-a scos pe Erik atunci când trebuia pentru că făcea figurație pe teren, iar mai târziu l-a aruncat în luptă pe Ciucur, omul care a calificat Pandurii de două ori: la Tel Aviv și, acum, la Braga. Asta da intuiție!

P.S. Respect pentru Astra Giurgiu, dar mai ales pentru Petrolul Ploiești, care au încercat imposibilul chiar dacă nu au obținut calificarea!