Steaua Norocoasa

august 26, 2010 in Fotbal

Steaua a jucat prost la Zurich. Trupa lui Ilie Dumitrescu a parut obosita si sufocata de elanul si frenezia atacurilor lui Grasshopper. Putini ii mai acordau sanse de calificare dupa ce „lacusta” Salatici a marcat de 1-0. Noroc cu Tatarusanu. Dupa ce a salvat meciul din tur, portarul Stelei a primit la penalty-urile de departajare un pic din inspiratia lui Helmuth Duckadam la Sevilla. O calificare chinuita a Stelei in grupele Ligii Europa obtinuta gratie unui noroc deja traditional. Totusi, important este rezultatul!

Dupa o serie de trei victorii consecutive a venit si meciul suferintei pentru Ilie Dumitrescu. Ma asteptam la asa ceva dupa ce Grasshopper Zurich a aratat in Ghencea ca stie sa joace fotbal. Fara doar si poate a fost cel mai important meci al „ros-albastrilor” din acest debut de sezon. E si singurul argument rational la care pot sa fac apel pentru a explica, intr-un fel, jocul slab si haotic al Stelei.
Absenta lui Kapetanos si Nicolita au paralizat atacul. Nu este normal la o formatie cu pretentii. Apoi timiditatea, excesiva in anumite momente. „Lacustele” lui Sforza nu s-au lasat invitate la joc si au facut instructie cu Steaua. Grasshopper a ratat cat pentru zece meciuri. Poate de aceea, la final, dupa executarea loviturilor de departajare, s-a confirmat din nou o „lege nescrisa” a fotbalului: ocaziile ratate se razbuna.
Steaua a avut noroc cu carul. Emeghara al elvetienilor a marcat un gol perfect valabil, in finalul primei reprize. N-a vrut sa-l accepte arbitrul Milorad Mazici care a anulat reusita pe motiv de offside. Un fel de compensatie pentru noi dupa greseala imensa comisa in „amicalul” Turcia-Romania (2-0), de la Istanbul, cand Mazici a facut cadou „ienicerilor” un… penalty.
Se spune ca orice marinar crede profund in „steaua lui norocoasa”, acea stea care-l va pazi de rele si-l va conduce intotdeauna spre casa. Desi nu sunt marinari, cred ca si asta a trecut prin mintea jucatorilor nostri la momentul decisiv al loviturilor de la 11 metri. Mai ales la Tatarusanu, cel care la Bucuresti a inchis poarta. Povestea s-a repetat la Zurich unde Tatarusanu a aparat doua penalty-uri decisive, primul si ultimul. Suficient ca sa devina erou!
Stancu, Surdu, Anghelov si Latovlevici au semnat si ei, cu calm, calificarea in grupele Europa League. Dintre echipele romanesti, Steaua ramane singura si continua cursa. O misiune si mai importanta pentru Ilie Dumitrescu si elevii sai, aceea de a reface zestrea de puncte a Romaniei. Cu valoare si noroc se poate orice. In fond, norocul tine cu cei puternici!

P.S. Vineri aflam si grupa in care joaca Steaua. O postura care convine clubului din Ghencea. Pentru imagine si bani insa nu stiu cat de mult va conta in batalia pentru titlu. Steaua are de tras in Liga Europa in timp ce adversarele ei se concentreaza doar pe campionat. Adevarul este ca o echipa mare se vede in astfel de situatii. Daca mai punem la socoteala si norocul…