Steaua fără… fotbal

martie 1, 2017 in Cupa Ligii

Gigi Becali se bagă peste antrenor că așa crede de cuviință. Cât timp nu a făcut asta a avut rezultate. Acum ce face, îl schimbă?

Steaua nu mai are nume și nici fotbal. Când e să se aleagă praful se alege de tot. În minutul 70, la 1-1, „roș-albaștrii” aveau nevoie de patru goluri ca să meargă în prelungiri dar pasau la portar de la centrul terenului. Asta spune tot despre jocul catastrofal al Stelei, despre starea de spirit a echipei, despre maniera în care s-a pregătit meciul cu Dinamo. Clar, la Steaua e criză mare și nu cred că problema se va rezolva prea curând. Când patronul hotărăște, iar staff-ul execută asta se întâmplă. Cel mai grav este că Steaua nu are o idee clară de joc. Viteza și devierile de altădată sunt doar o amintire. Trupa lui Reghe e la pământ și riscă să piardă toate trofeele din acest sezon. De la Cupe și-a luat adio. Mai rămâne titlul. Doar un șoc total poate trezi echipa din pumni!

Steaua lui Gigi Becali este doar o umbră a Stelei de altădată. Echipa joacă din ce în ce mai prost, iar suporterii, câți au mai rămas, au ajuns la capătul răbdării. „Roș-albaștrii” n-au mai bătut Dinamo de 10 meciuri, iar acest 1-3 din returul semifinalei de Cupa Ligii pare un fel de picătură chinezească într-un pahar deja plin. 🙁
Ceea ce se întâmplă acum reprezintă efectul strategiei impusă de patron. Gigi Becali s-a băgat la transferuri, a spus cine să joace și cine să iasă, a comentat tumultos după fiecare meci, a criticat jucătorii și staff-ul, a făcut ce-a vrut el. Acum, Gigi culege ceea ce a semănat în fiecare seară pe la televiziuni.
La ora când scriu, antrenorul Reghecampf vorbește la televizor că a fost greu de desfăcut o apărare aglomerată. 🙂 Oare? Steaua trebuia să marcheze multe goluri dar n-a arătat că știe s-o facă. Pasele de-a latul terenului sau spre portar au descris cel mai bine „încrederea” jucătorilor în tactica de joc. Ce altă concluzie am putea avea?
Reghe mai crede în titlu? El spune că dar pare din ce în ce mai singur. Steaua nu dă semne de revenire și deși se vorbește despre un alt campionat în play-off la echipă sunt mari probleme de exprimare. Nu există decarul care să facă pasele la mijloc, benzile par moarte, fundașii centrali sunt lenți, iar jocul scârțâie rău de tot.
Să nu mai lungim vorba. Senzația generală este că Reghe nu mai are soluții. O schimbare de antrenor, acum, pare riscantă însă rămâne cam singura opțiune ce poate genera o schimbare de tonus.

P.S. Gigi Becali nu a asistat la derby fiind plecat cu familia în Rusia. Un pic surprinzătoare această excursie de o săptămână având ca scop declarat vizitarea unor mănăstiri ortodoxe. Nu că n-ar fi frumos ci este total surprinzător. Gigi Becali ne-a obișnuit cu pelerinajele la Muntele Athos și dintr-o dată e fascinat de bisericile Rusiei. Faptul că patronul Stelei va asista la meciul TSKA Moscova – Zenit ne trimite cu imaginația spre o altă pistă. Nu cumva sunt discuții pentru preluarea Stelei de un miliardar rus? Este doar o speculație, nimic mai mult!