Steaua a ucis campionatul?

octombrie 7, 2012 in Liga 1

Rusescu, un meci de excepţie cu CFR. Şi un gol care valorează dublu!

Se poate spune şi aşa. Un 1-0 pragmatic şi meritat cu CFR Cluj, campioana en-titre. Exact cât trebuia Stelei ca să se cocoaţe în fruntea clasamentului, la 12 puncte distanţă de CFR. Trupa lui Andone n-a pus nicio problemă, iar scorul nu reflectă ceea ce s-a întâmplat pe teren. Diferenţa putea fi mult mai mare. Am mai văzut un recital Rusescu. Băiatul ăsta chiar a prins un joc bun, a marcat şi putea pune frişca pe tort dacă, pe final, vinclul porţii lui Felgueiras nu oprea un şut fabulos.În rezumat, Steaua a făcut ce-a vrut pe teren, iar CFR a alergat cu limba scosă ca să nu se facă de râs. Nu găsesc o altă explicaţie le ce-am văzut pe „Arena Naţională”.

Mai e un ceas şi bate de miezul nopţii. Încă sunt meciuri de jucat. În „Il Clasico”, Barça – Real a fost 2-2. În Franţa, Marseille – PSG sunt la egalitate, 2-2 la pauză.  Meciuri tari. La noi a fost acest Steaua – CFR pe post de derby. Cu numele. Pe teren a fost doar o singură echipă care a vrut să joace, care a dorit să câştige, iar în final s-a impus. Chestie de atitudine, de mentalitate.
Atac peste atac. Steaua a venit peste CFR ca un tăvălug care calcă totul în picioare. Echipa antrenată de Ioan Andone a fost de nerecunoscut. Cu câteva excepţii, CFR n-a fost în stare să lege două pase chiar dacă pe finalul primei reprize putea deschide scorul. Sunt surprins că Ando n-a putut corecta, din mers, starea de neputinţă în care au înotat elevii săi. Un semnal de alarmă pentru ceea ce va urma de acum încolo.
„Roş-albaştrii” au dominat la toate capitolele şi golul înscris de Rusescu n-a fost decât ceva firesc. Un Rusescu senzaţional: a alergat, a pasat, a şutat, a ratat, a marcat şi a avut şi-o bară de generic TV. O prestaţie de nota zece! Meciul a semănat cu un monolog în care cineva face legea, iar alţii ascultă. Doar pe final, când s-a jucat pe contre, s-a ieşit un pic din tiparele unui meci cu rezultat previzibil. Dar prea târziu pentru CFR.
Peste 35.000 de fani stelişti au plecat acasă fericiţi şi cântând pe străzi. O stare pe care au aşteptat-o de mulţi ani. Graţie unui antrenor, Laurenţiu Reghecampf, care inventează mereu câte ceva. Pe teren, în vestiar sau în timpul liber. Steaua joacă fotbal, are suflu şi personalitate. De aplaudat. Faptul că patronul Gigi Becali ţipă pe la televiziuni că vrea echipe ca să aibă cu cine juca sau să fie lăsat să se pregătească pentru Liga Campionilor nu e tocmai ok pentru echipă. Ca atitudine. Exact aceeaşi greşeală făcută de Cristi Borcea, la Dinamo, cu ani în urmă. Şi aţi văzut ce s-a întâmplat…
Steaua are un avans greu de recuperat de urmăritoare. Dar nu imposibil. În fotbal s-au întâmplat multe. De aceea rămâne întrebarea din titlu: Steaua a ucis campionatul? Tot ce se poate!