Sperante desarte

ianuarie 28, 2010 in Stranieri

Am sperat ca Adrian Mutu a invatat ceva dupa scandalul „Cocaina” provocat la Chelsea. Am sperat ca Adrian Mutu a invatat ceva din greselile facute la nationala. Am sperat ca Adrian Mutu a invatat ceva din experienta de viata. M-am inselat. Mutu nu a vrut sa invete nimic, a sfidat pe toata lumea cu comportamentul sau extravagant iar acum, dupa ce a fost depistat pozitiv la un control anti-doping efectuat in urma cu cateva saptamani, ar putea plati pretul suprem – echivalent cu sfarsitul carierei sale.

Mutu este recidivist la acest capitol. In 2004 a stat pe tusa sapte luni din cauza consumului de cocaina. Vestea ca a fost, din nou, depistat pozitiv a picat cum nu se poate mai prost. La 31 ani, Adrian Mutu se afla intr-unul dintre cele mai bune momente ale carierei. Manchester City si VfL Wolfsburg erau cu ochii pe el pentru un eventual transfer. Acum, daca va fi suspendat, totul se poate prabusi in jurul lui precum un castel de nisip.
Controlul antidoping din 10 ianuarie, dupa meciul cu Bari, a scos in evidenta o substanta interzisa: sibutramina. De obicei, aceasta substanta activa se gaseste in medicamentele pentru slabit care inhiba apetitul. Practic, sibutramina ajuta la reducerea greutatii corporale prin cresterea cantitatii de noradrenalina si serotonina care actioneaza liber la nivelul creierului, adica induce senzatia de satietate in timp ce se consuma alimente in cantitati mici. Dincolo de aceste aspecte „tehnice”, sibutramina este interzisa sportivilor.
Poate ca unii asteapta rezultatul contraexpertizei. Vom vedea. Nu cred sa apara surprize, dar mai stii? Asa a fost si la Chelsea si tot vinovat a ramas. Controlul antidoping a fost unul prin surprindere si profesionist. Pe fir s-a aflat Comitetul Olimpic Italian si laboratorul de la Roma, ceea ce pune punct din start oricaror speculatii. Cu astia de la miscarea olimpica nu te joci!
Daca este gasit vinovat Adrian Mutu risca o suspendare intre 1 si 4 ani. Un scandal care pica in cea mai fericita perioada de cand se afla la Fiorentina, Mutu marcand nu mai putin de sapte goluri in sase meciuri. Cu tristete o spun, nimic nu ma mai mira la Mutu.
Chiar daca va reusi sa scape, momentul „Bari” va atârna de Mutu precum un bolovan de moara. Il va trage in jos si, pe langa asta, poate compromite transferul la City, in Premier League. Rea-credinta sau neglijenta, chiar nu mai conteaza. Adrian Mutu ramane un superficial in tot ceea ce face, la fel de superficial pe cat este de talentat. Pacat. Atitudinea neglijenta fata de performanta, regulamente si reguli i-a oprit ascensiunea spre elita fotbalului. A atins-o, dar nu s-a bucurat de ea!