Simona, trezește-te !!!

martie 14, 2017 in Tenis

Simona Halep ratează Indian Wells din cauză că… „m-au lăsat picioarele”!

„Simo” a spus adio turneului de la Indian Wells după un sec 3-6, 3-6 cu franțuzoaica Kristina Mladenovic. După joc, Simona Halep a invocat că „m-au lăsat picioarele”. Așa o fi dar este a nu știu câta oară când se scuză sau poate își ascunde nereușitele în spatele problemelor fizice. Chiar și așa este tot vina ei. În vară, înaintea turneului de la Cincinnati, Halep s-a antrenat cu Gil Reyes, unul dintre cei mai apreciați preparatori fizici, cel cu care antrenorul Darren Cahill a lucrat și atunci când l-a pregătit pe marele Andre Agassi. De astfel de oameni are nevoie. Simona, trezește-te, angajează un preparator fizic de top ca să poți rămâne în elita mondială!

Mai simplu aș spune că „Simo” a ocolit să lucreze cu nume mari care costă bani mulți. Poate că strategia financiară e determinană în deciziile ei dar fără o pregătire fizică meseriașă eșecul de la Indian Wells se va repeta, iar Simona va aluneca încet și sigur în afara top 5 sau, cine știe, în afara top 10.
Fizioterapeutul portughez Carlos Miguel Sales și preparatorul fizic Dragoș Luscan sunt două dintre numele care îmi trec prin minte din lista concedierilor. Da, Simona Halep a renunțat la ei, și la alții, dar nu a schimbat mare lucru. Dimpotrivă, problemele fizice s-au înmulțit, performanțele au scăzut, iar viitorul nu arată deloc bine. 🙁
Fără doar și poate, „Simo” trebuie să schimbe „stilul” dacă vrea să rămână în top. Cu bani mai mulți. 🙂 Preparatorul fizic Gil Reyes, un apropiat al antrenorului Cahill, este un exemplu de variantă optimistă. Mai sunt și alții. Simona trebuie să scape repede de problemele fizice, trebuie să-și construiască picioare de fier dacă vrea să (re)câștige turnee.
Scuzele repetate nu-i fac bine și alimentează ideea că eșecurile țin mai mult de valoare, nu de… accidentări. 🙁