Simona Halep, semifinală istorică la Roland Garros!

iunie 4, 2014 in Tenis

La Roland Garros., Simona Halep s-a calificat în semifinale. Visul unei finale istorice cu Șarapova e foarte apropae!

La Roland Garros., Simona Halep s-a calificat în semifinale. Visul unei finale istorice, de Grand Slam, e foarte aproape!

„Furnicuța” a adunat game cu game în fața rusoaicei Svetlana Kuznețova (6-2, 6-2) și s-a calificat în semifinalele turneului de la Roland Garros. Dar n-a fost ușor cu „Sveta” în ciuda scorului clar. O performanță istorică. De 17 ani nicio jucătoare de tenis din România nu a mai ajuns între primele patru la un turneu de Grand Slam. Tot legat de statistică, la Roland Garros doar două românce au mai urcat în penultimul act, Virginia Ruzici și Florența Mihai. Simonica s-a întrecut pe sine, iar acum culege roadele. Pentru locul din marea finală, Simona Halep va lupta cu Andrea Petkovici. Mâine, de la ora 18:00. O jucătoare abordabilă. „Furnicuțo”, felicitări și milioane de pupici!!!

Matematica și precizia loviturilor Simonei au demolat-o și pe „Sveta”. Rusoaica a crezut că forța poate învinge finețea dar s-a înșelat amarnic. Și a plătit cu locul din semifinale.
Seturile gemene de 6-2, care au adus victoria „Furnicuței”, lasă impresia, la prima vedere, că a fost un meci ușor. Dimpotrivă. Simonica s-a întrebuințat serios ca să nu riște o surpriză neplăcută. A avut ceva probleme cu primul serviciu însă a știut mereu să depășească astfel de momente. Nu și-a reproșat greșelile arătând că a avut control total asupra nervilor.
„Furnicuța” nu e singură la Roland Garros. Are în spate o echipă redutabilă în frunte cu managerul ei, doamna Virginia Ruzici. Apoi, antrenorul Wim Fissette, preparatorii fizici Andrei Cristofor și Teo Cercel. Și mai e ceva: familia, prietenii, fanii din tribune și milioanele de suporteri care o urmăresc la televizor. Toți îi dau tărie și putere.
Simonica joacă un alt tenis, Mai exploziv, mai performant. Și asta pentru că s-a înțeles mai bine pe sine, că știe ce și cât poate. Forța ei mentală devine devastatoare în meciurile cu miză mare. Faptul că a ratat puține mingi decisive, în diferite momente ale jocului, confirmă din plin acest lucru.
La finalul partidei cu Kuznețova ne-am întâlnit cu același zâmbet de ștrengăriță. „Furnicuța” savura momentul celei mai mari performanțe din scurta ei carieră profesionistă.
Pe listă urmează Andrea Petkovici. Nu e de speriat dar nici de aplaudat. Simonica poate depăși acest ultim obstacol în calea unei finale de zile mari cu Maria Șarapova!