„Furnicuța” vs. „Masha”, finala de la Roland Garros!

iunie 5, 2014 in Tenis

După finala de la Madrid, Simona Halep (dreapta) și Maria Șarapova de reîntâlnesc în... finala de la Roland Garros. Acum e rândul „Furnicuței”!

După finala de la Madrid, Simona Halep (dreapta) și Maria Șarapova de reîntâlnesc în… finala de la Roland Garros. Acum e rândul „Furnicuței”!

Simona Halep a confirmat pronosticurile specialiștilor și a ajuns în finala turneului de la Roland Garros. Simonica a trecut în stil de mare campioană de nemțoaica Andrea Petkovici la fel cum a făcut-o în tot turneul, în două seturi: 6-2, 7-6 (4). Este prima dată când „Furnicuța” atinge o finală de Grand Slam și, de luni, locul 3 în clasamentul WTA. Vom avea un regal de zile mari cu Simona Halep și Maria Șarapova. „Masha” a câștigat toate cele trei întâlniri de până acum dar de data asta va fi altceva. Simonica are forță fizică și mentală, iar tenisul jucat pe zgura franceză a devenit tot mai bun de la un meci la altul. Halep chiar are șanse să câștige celebrul trofeu. „Furnicuța” nu s-a grăbit și a obținut ce-a vrut: o finală de Mare Șlem și locul 3 mondial. Felicitări, Simonica!!!

Din 1978 nu am mai avut o prezență românească într-o finală de Grand Slam. Atunci a fost celebra Virginia Ruzici, managerul Simonei, care a câștigat trofeul. Simona Halep rescrie istoria și după 36 de ani avem șansa de a retrăi un nou triumf românesc la Roland Garros.
Andrea Petkovici a încercat din răsputeri să contracareze jocul „Furnicuței”. I-a ieșit doar parțial, în setul doi, pe care l-a dus în tie-break. Degeaba. Puterea de concentrare demonstrată de Halep a fost suficientă pentru a se impune în două seturi. Așa s-a întâmplat în tot turneul!
Cu Maria Șarapova va fi altceva. Rusoaica este în mare revenire de formă, are un joc variat și puterea de a ieși cu succes din situații aproape imposibile. „Masha” are stofă de campioană dar nu este invincibilă. De asta să fiți siguri! 🙂
O finală între două frumoase, „Furnicuța” și „Masha”. Fiecare în felul ei. O plăcere să le vezi cum joacă. Va fi o luptă teribilă între dorința de a urca în vârful ierarhiei, Halep, și dorința reconfirmării valorii, Șarapova. O finală între matematică aplicată pe zgură și grație.
Simonica va avea un meci extrem de dificil însă provocarea e mare. Șansa de a intra în istorie o va apăsa la fel de tare precum dorința a milioane de români care cred în victoria ei, în zâmbetul ei, în triumful ei.
Ne-am obișnuit cu zâmbetul „Furnicuței”, iar după Roland Garros, indiferent de rezultatul finalei, ne va fi tare greu fără el. Simona Halep este fata noastră, iar românii cred în destinul ei de mare campioană!