Simona, exact ce trebuie!

mai 29, 2019 in Tenis

Da, Simona, ai încredere! Cineva acolo Sus, te iubește!

Simona Halep a trecut primul test la Roland Garros: 6-2, 3-6, 6-1 cu Ajla Tomljanovic (nr. 47 WTA). N-a fost atât de ușor dar Simona a controlat meciul în fiecare secundă. Prima partidă dintr-un asemenea turneu pare cea mai grea. Ce ne-a sărit în ochi este că Simona arată bine fizic, tactic și mental. Va avea de bifat șapte meciuri dacă vrea să-și apere trofeul. Tomljanovic a jucat bine, în setul 2 chiar foarte bine, dar Halep a avut planul doi activat la timp. Nu a intrat în panică chiar și atunci când a cedat setul secund. Pur și simplu, Simona Halep s-a comportat ca o campioană. În turul următor Simona o va întâlni pe Magda Linette (nr. 87 WTA), din Polonia, care a trecut de Chloe Paque (3-6, 6-1, 6-2). Avem încredere în Simona Halep pentru că a jucat exact ceea ce trebuie!

Croata Ajla Tomljanovic a făcut un meci bun în fața Simonei. Bun. Partida de debut într-un astfel de turneu de Grand Slam este dificlă ca să nu spun mai mult. Victoria Simonei se poate explica ușor: și-a făcut jocul și a rămas calmă chiar și atunci când Tomljanovic a egalat la seturi.
Ne-a plăcut Simona. Fizic, tactic, mental. Pare ok. Pare în zilele ei bune. Replica croatei a fost pe măsură dar Halep nu s-a panicat și a jucat strict la rezultat, la victorie. Calificarea în turul II a fost cu emoții, dacă ne uităm la scor, însă Simona a controlat meciul în orice moment.
Halep a avut trei ași dar și trei duble greșeli. Primul serviciu a fost ok însă a obținut puncte importante cu ambele servicii. Un detaliu care dacă va fi repetat și în următoarele partide o vor ajuta să-și apere trofeul câștigat anul trecut. Am văzut la Simona emoții dar nu din alea negative care s-o scoată din minți. Emoții pozitive care au ajutat-o să rezolve calificarea.
Tactic a fost beton. În setul trei, cel decisiv, Simona a schimbat strategia. Și a reușit să rupă ritmul Ajlei. Cu succes mai ales că croata a avut un set doi extraordinar. Așa fac campionii, câștigă chiar și atunci când nu strălucesc.
În turul II urmează poloneza Magda Linette (27 de ani). Locul 87 WTA, iar cea mai bună performanță în turneele de Grand Slam este turul al treilea. De știut că Magda nu a reușit în carieră nicio victorie împotriva unei jucătoare din Top 10. Clar, cifrele din statistică sunt de partea Simonei dar tocmai astfel de confruntări considerate ca „sigure” pot oferi surprize neplăcute dacă nu sunt luate în serios.
Una peste alta, Simona Halep a debutat cu dreptul la Roland Garros și așteaptă să treacă mai departe. Plus că şi-a asigurat un cec de 87.000 euro şi 70 de puncte WTA. Dar greul abia acum începe!