Simona, atât s-a putut!

august 20, 2018 in Tenis

Pentru Simona Halep înfrângerea de la Cincinnati este grea dar dincolo de ea apare provocarea US Open!

La Cincinnati n-a fost să fie. A treia finală pierdută aici însă nu este așa dureroasă ca altele. Oboseala și-a pus amprenta pe jocul Simonei Halep din setul decisiv, iar Kiki Bertens a preluat controlul. Cât au ținut-o picioarele, Simona a făcut cam ce-a vrut cu Kiki. Până la mingea de meci din setul 2 după care parcă s-a prăbușit jucând din instinct. A reușit lovituri fabuloase dar nu atât de multe cât să răstoarne soarta meciului. Programările cu două partide pe zi și orele cel puțin ciudate pentru un lider mondial sunt o parte importantă din explicația eșecului de duminică seară. Dar nu este un capăt de țară, a pierdut o finală importantă însă la orizont se vede US Open. Acolo trebuie să fie Simona Halep sută la sută pentru că are șanse reale să câștige cel de-al doilea Grand Slam din carieră!

Simona a jucat foarte bine până la mingea de meci din setul 2. Acolo s-a rupt filmul. Un fel de a spune pentru că momentul este de înțeles. La Montreal și Cincinnati, „Simo” a avut parte de un program infernal fiind nevoită să joace chiar și două partide pe distanța a câteva ore. Apoi… orele. Offf… Când devreme, când foarte târziu. O brambureală inexplicabilă pentru că în discuție este jucătoarea nr 1 WTA. 🙁
Simona Halep a controlat primele două seturi. Și asta pentru că a plimbat-o permanent pe Kiki Bertens nelăsând-o să lovească de pe picioare, puternic. Dar acest efort i-a consumat resursele. Nu vreau să o scuz ci să explic căderea Simonei din setul decisiv. E ceva omenesc, firesc, chiar dacă foamea de performanță o împingea permanent spre trofeu.
Kiki Bertens a meritat victoria. Un 2-6, 7-6 (6), 6-2 pe care nu-l va uita așa repede. Fără doar și poate, olandeza a reușit un meci mare și pentru că Simona n-a mai reușit s-o plimbe, s-o facă să alerge după fiecare minge, s-o oblige să lovească din fugă și în fugă. De asta a câștigat Bertens, din cauza asta a pierdut Halep.
Cincinnati nu reprezintă o dramă. Nici pe departe. Chiar dacă a ratat trofeul, Simona Halep și-a mărit avantajul în clasamentul WTA la 2.086 de puncte față de Caroline Wozniacki (5.975 puncte – locul 2). O distanță uriașă care o menține pentru a 42-a săptămână ca lider mondial și o va mai menține acolo sus mult timp de acum încolo. Următoarea bornă de depășit: Victoria Azarenka care a strâns 51 de săptămâni în fotoliul de lider.
Poate câștiga Simona Halep celebrul turneu US Open? La sfârșitul lui decembrie 2017 am spus că în acest an Simona va cuceri două Grand Slam-uri. Mai exact, pe 28 decembrie 2017 am publicat editorialul cu titlul „Simona, gata de circuit !!!” în care subliniam: „Avem toate indiciile pentru un an 2018 de senzație. Cred cu tărie că va câștiga cel puțin două turnee de top, iar când afirm asta mă gândesc la Roland Garros, Australian Open sau US Open. La Wimbledon se joacă pe iarbă, o suprafață capricioasă pe care Simona nu s-a simțit în largul ei. Dar mai știi?”. (https://www.suporterdeserviciu.ro/simona-gata-de-circuit/) La Australian Open a jucat o finală de vis chiar dacă a pierdut-o, iar la Roland Garros și-a trecut în cont primul trofeu de Grand Slam.
Simona are șanse reale la US Open. De ce? După Roland Garros, Simona Halep are un joc constant și mereu în progres. Mereu mai bine, și mai bine. Apoi îi place hard-ul. E precum peștele în apă. Pe lângă asta a demonstrat că se poate adapta repede la condiții climaterice deloc prietenoase, cu treceri bruște de la ploaie la o căldură sufocantă, cu multă umezeală. Simona nu mai este jucătoarea-surpriză de acum câțiva ani ci s-a transformat singură într-un lider WTA care știe precis ce are de făcut pentru a rămâne pe locul 1. Așa și-a câștigat respectul celorlalte jucătoare, al fanilor, al iubitorilor de tenis și nu numai !!!