„Simo”, în „Top 4” la US Open!

septembrie 10, 2015 in Tenis

Simona Halep s-a calificat ]n semifinale la US Open. „Simo” și-a asigurat deja 780 puncte WTA și un cec în valoare de 805.000 dolari. la mai mare!

Simona Halep s-a calificat ]n semifinale la US Open. „Simo” și-a asigurat 780 puncte și un cec în valoare de 805.000 dolari. La mai mare!

Ora 1:18. Noaptea este încă stăpâna orașului dar performanța Simonei Halep merită efortul de a deschide laptopul și a scrie ceea ce simți. „Simo” s-a calificat senzațional în semifinalele US Open după ce a învins-o, pentru prima dată în carieră, pe bielorusa Viktoria Azarenka. Un meci lung, un meci dramatic care a durat aproape trei ore. În final, 6-3, 4-6, 6-4 pentru Halep. „Furnicuța” e la un pas de o nouă confruntare cu Serena Williams. Dar până la finală mai are de trecut un hop. Zâmbetul de ștrengăriță de la finalul maratonului cu Azarenka ascunde o forță teribilă și o putere de concentrare impresionantă. „Simo”, știam că ești o mare campioană dar în dimineața asta ne-ai dovedit că poți și mai mult. Te iubim pentru că îi faci pe români fericiți!

Halep pierduse ambele întâlniri cu Azarenka. Bielorusa pornea cu prima șansă, iar acest moral a împins-o spre un joc agresiv care i-a pus mari probleme Simonei. „Furnicuța” nu s-a speriat de „elefant” și a adunat minge cu minge pentru un succes spectaculos.
Serviciile ca din tun ale Azarenkăi și loviturile tari, ca din topor, au adus forța în fața echilibrului. „Simo” și-a stăpânit nervii și nu a mai bufnit atunci când a ratat mingi ușoare. Uneori s-a mai dojenit singură cu gesturi radicale dar după astfel de momente s-a concentrat și a atac-o pe Azarenka în punctele slabe.
O victorie mare. Nu încape nicio îndoială. Fata asta a ajuns la un nivel de performanță care poate fi luat ca etalon de toți cei care practică sportul. Muncă, încăpățânare, dorință de a reuși cu orice preț, foame de victorii și, nu în ultimul rând, plăcerea de a juca tenis. De aici vin izbânzile Simonei și cecurile grase care îi răsplătesc munca.
„Simo” a intrat în „careul de ași” de la US Open. La orizont se vede Serena Williams dar până la marea finală Halep trebuie să treacă de Flavia Pennetta. Culmea, la fel ca și cu Azarenka, palmaresul îi este defavorabil: trei meciuri câștigate de Pennetta, doar unul de Simona. Dar nu joacă statistica. „Simo” este în formă și poate bate pe oricine. Recunosc, la confruntarea cu Serena am ceva ezitări dar vorbim după ce Simona se califică în finală. Fata asta este fantastică!