Dinamo, probleme în… „haită”!

septembrie 15, 2015 in Liga 1

Căpitalul Aljosa Voinovic a fost departe de ceea ce se vrea de la al la Dinamo.

Căpitalul Aljosa Voinovic a fost departe de ceea ce se vrea de la al la Dinamo.

Meci pierdut cu CFR (0-2), trei eliminați, antrenorul Mircea Rednic trimis în tribună, iar căpitanul Vojnovic schimbat cu un minut înainte de pauză. Cum nu se poate mai prost pentru o echipă care acum 24 de ore visa să ajungă liderul Ligii 1. Reduta lui Rednic a cedat, pentru prima dată în acest sezon, într-o manieră care ridică mari semne de întrebare pentru viitor. De la statutul de „căpitan” încredințat lui Vojnovic până la calitatea unor jucători gen Feussi, Gnohere sau Essombe. Apropo de cei doi atacanți, compararea lor cu vârfurile de lance de altădată ale lui Man United, Andy Cole și Dwight Yorke, a fost o abordare ridicolă ale cărei efecte au făcut ravagii în partida cu CFR. Și altele… La Dinamo problemele abia acum încep!

O stare de nervozitate excesivă care la final s-a transformat într-o înfrângere rușinoasă. Dinamo a „bifat” prima înfrângere din acest sezon. Un 0-2 dezamăgitor care ridică mari semne de întrebare despre cum va arăta viitorul „haitei” roș-albe.
Cei trei eliminați, Feussi, Steliano Filip și Matei, au făcut zdrențe orice idee tactică gândită de antrenorul Mircea Rednic, și el trimis în tribună pentru „dialog” cu arbitrul Radu Petrescu. Mai mult, nervozitatea eliminaților au făcut praf și formula de echipă pentru următoarea confruntare, cea de la Botoșani. Colac peste pupăză, căpitanul Vojnojici a fost schimbat cu un minut înainte de pauză. Să vedem dacă orgoliul croatului îi va permite să treacă peste această umilință. Putea fi schimbat la pauză, nu?
Înfrângerea cu CFR este rezultatul unor lucruri care nu au fost în regulă de la început dar care au funcționat până luni seară. Din conjunctură, cu șansă dar au funcționat.
Prima idee: Rednic i-a lăudat prea mult. Unii jucători nu au calitatea care s-a crezut că o au. În frunte cu croatul Vojnovic. Luptător din fire dar modest în evoluții. Și totuși a fost uns căpitan în locul unor nume mai legate de Dinamo. Cum este Steliano Filip. Gnohere sau Essombe au fost și ei urcați în slăvi de parcă erau cuplul Cole – York sau Gullit – Van Basten. Și s-a văzut…
Doi: îndepărtarea președintelui Dinu „Vamă”, o decizie păguboasă. Un profesionist ca el trebuia păstrat nu pus pe goană. Dar cineva a vrut să aibă și pâinea și sarea. Funcția de manager general implică multe, iar „Vamă” știe, mai bine ca Rednic, ce înseamnă asta!