„Simo”, finală-șoc în fața taifunului „Serena”!

octombrie 25, 2014 in Tenis

Simona Halep și-a văzut visul cu ochii: finala Turneului Campioanelor. Ca să câștige trofeul va trebui s-o bată, din nou, pe Serena Williams!

Simona Halep și-a văzut visul cu ochii: finala Turneului Campioanelor. Ca să câștige trofeul va trebui s-o bată, din nou, pe Serena Williams!

Simona Halep și-a respectat blazonul de favorită în fața Agnieszkăi Radwanska, cu un sec 6-2, 6-2, și s-a calificat în finala Turneului Campioanelor. Peste cine dă acolo? De Serena Williams pe care a demolat-o în primul meci din turneu. În Singapore, „Simo” a făcut cam ce-a vrut cu Serena. A bătut-o măr, iar apoi a calificat-o în finală după ce s-a comportat fair-play în partida cu Ana Ivanovic. Nu știu cât de mult a apreciat Serena Williams acest gest dar dacă Simona vrea să fie o mare campioană va trebui s-o bată din nou. A doua oară în aceeași săptămână. Pare uluitor la un astfel de nivel dar nu imposibil. „Simo” va avea în față un adevărat taifun, o furie oarbă canalizată pe revanșă după acel umilitor 0-6, 2-6. Sigur, Serena va juca altceva. La fel și Simona. O altă zi, un alt meci. Baftă, Simonica! Dacă vrei cu adevărat poți s-o bați din nou pe Serena!

Nu știu dacă Simona și-a făcut prea multe calcule înainte de partida cu Ana Ivanovic. Putea s-o lase mai moale și-o trimitea acasă pe Serena Williams. Dar a ales să se respecte pe ea însăși, și bine a făcut, iar Serena a prins marea finală.
La fel și „Simo”. Nu avea cum să se-mpiedice de Agnieszka Radwanska, o prezență palidă și întâmplătoare în semifinalele din Singapore. Simona a obținut o victorie simetrică, 6-2, 6-2, care i-a adus biletele pentru marele bal WTA.
Toată lumea vorbește despre marea confruntare cu taifunul „Serena”. Nu este un anunț al meteorologilor ci descrierea, poate un pic exagerată, a stării emoționale cu care intră americanca în acestă finală a finalelor: furioasă, arogantă și dornică de revanșă.
Sigur va fi un alt meci decât cel din deschidere. Serena va fi mai concentrată și mai motivată dar la acest turneu a greșit de multe ori. Chiar și în semifinala cu Caroline Wozniacki câștigată greu în trei seturi: 2-6, 6-3, 7-6 (8-6).
Simonica are șansa ei. Unii specialiști spun că va câștiga din nou în fața Serenei Williams. Meciul va fi infinit mai greu decât cel anterior. Indiferent de rezultatul de mâine ceea ce a făcut Simona Halep la Turneul Campioanelor este ceva incredibil. Doar atât vreau să-i spun: „Simo”, ești fenomenală!