„Simo”, atât s-a putut!

octombrie 26, 2014 in Tenis

Simonica nu fii tristă fiindcă e păcat. Ai reușit o performanță incredibilă!

Simonica nu fii tristă fiindcă e păcat. Ai reușit o performanță incredibilă!

Serena Williams și-a luat revanșa cam în aceeași manieră în care Simona Halep o demolase în primul meci de la Turneul Campioanelor. Categoric, cu 6-3, 6-0. Nu puțini dintre conaționalii noștri se grăbesc s-o critice pe „Simo” de parcă ea ar fi fost nr. 1 mondial, iar Serena pe poziția a patra. Lucrurile sunt mult mai simple: în prima confruntare Simona a surprins-o total, iar în finală Serena a jucat la adevărata ei valoare și s-a impus fără emoții. A critica-o pe Simona că s-a bucurat de finală și atât nu e corect față de ceea ce ne-a oferit această fată minunată. În câte domenii de activitate se află România pe locul 2 în lume? În câte situații a avut parte România de o imagine pozitivă așa cum a reușit să ofere Simona Halep prin prezența în finala finalelor de la Singapore? Acum, atât a putut în fața Serenei. „Simo”, suntem mândri de tine!

Să fim corecți: era ceva imens ca Simona Halep s-o bată de două ori, în aceeași săptămână, pe Serena Williams. Surprize, surprize, dar nici chiar așa.
După ce a demolat-o pe Serena în partida din „Grupa Roșie”, „Simo” nu a mai reușit aceeași prestație în marea finală. Americanca și-a schimbat stilul preferând să joace fiecare punct cât mai puțin posibil și în forță. După un început ezitant al Serenei, erorile neforțate ale Simonei au înclinat decisiv balanța.
Un 6-3, 6-0 pentru Serena Williams după care nu sunt prea multe de spus. Simonica se consolează cu un premiu uriaș, care se apropie de un milion de dolari, multe puncte și locul 3 în clasamentul WTA din 2014.
Deranjante sunt unele critici venite din țară. De parcă Simona era favorita, iar Serena, „marea surpriză”. 🙂 Să rămânem cu picioarele pe pământ că nu întâmplător există ierarhia WTA.
În acest an, „Simo” și-a trecut în cont două finale majore, Roland Garros și Turneul Campioanelor. Le-a pierdut dar a câștigat experiență și imagine. Va veni și marele triumf. Nu mai e mult până atunci. Răbdare și iar răbdare.
Simona Halep este o mare campioană. Putea s-o trimită acasă pe Serena dacă se lăsa bătută în două seturi de Ana Ivanovic. Nu a acceptat astfel de compromisuri obscure și bine a făcut. A ajuns acolo unde se avântă vulturii. Sus de tot. Acum nu s-a ales cu trofeul dar data viitoare va fi al ei!