Secundele lui Ekeng, Steaua ’86 și Halep!

mai 8, 2016 in Special

Trandafirii albi, un simbol pentru viață dar și pentru moarte. Ei sunt asociati cu onoare si respect!

Trandafirii albi, un simbol pentru viață dar și pentru moarte. Ei sunt asociati cu onoare si respect!

Nici acum nu pot să-mi revin după seara de groază trăită în fața televizorului când am numărat fiecare secundă a lui Patrick Ekeng între viață și moarte. Lucrurile par mai simple decât vor să le complice alții: intervenția de prim-ajutor din primele patru minute, când se dă bătălia decisivă pentru viață în cazul unui stop cardio-respirator, au fost NEPROFESIONISTE. O spun specialiști în materie. Seara îndoliată trăită pe stadionul din șoseaua „Ștefan cel Mare” a trecut în umbră ziua ce urma pe răboj: 7 mai. O zi memorabilă pentru fotbalul românesc. În urmă cu 30 de ani, la Sevilla, Steaua cucerea un trofeu care va rămâne unic, mulți ani de acum încolo, pentru orice club de fotbal din România. Tot ieri, Simona Halep și-a revenit la forma care a consacrat-o și a câștigat în stil de mare campioană turneul de la Madrid. Cu 12 trofee, Simona a egalat-o pe Virginia Ruzici, în acest moment ambele fiind cele mai titrate jucătoare de tenis ale României!

Drama fotbalistului Patrick Ekeng ne va marca pentru multă vreme. Scenele de coșmar văzute de o țară întreagă, datorate lipsei de profesionalism în care s-au efectuat manevrele de prim-ajutor, au transformat dreptunghiul verde într-un colț de Rai. Ekeng a murit pentru că în primele 4-5 minute de luptă pentru viață el nu a fost ajutat așa cum trebuia. Se vor face anchete, vor fi căutați vinovați, dar băiatul ăsta a plecat la ceruri lăsând o familie îndoliată și o soție care îi purta în pântece cel de-al doilea copil. RIP, Patrick Ekeng!
Ieri nu am mai avut puterea de a scrie ceva despre această dramă. Și nici despre rezonanța zilei de 7 mai. O fac acum din respect pentru eroii de la Sevilla. În urmă cu 30 de ani, Steaua cucerea Cupa Campionilor Europeni în fața unu stadion înmărmurit și a regelui Juan Carlos căruia i s-a explicat minute întregi de ce a pierdut trofeul FC Barcelona. Lucrurile astea rămân pe veci în istoria fotbalului românesc și nimeni nu le poate șterge!
Tot ieri, Simona Halep a câștigat turneul de la Madrid. Cel mai important din cariera ei după Indian Wells (2015). Halep s-a impus în stil de mare campioană, 6-2, 6-4 cu Dominika Cibulkova. O victorie mare care o readuce în prim-plan după un an care a început și a continuat prost. Simonica a ajuns la 12 trofee și a egalat-o pe celebra Virginia Ruzici. Succesul de la Madrid i-a adus locul 5 în clasamentul WTA și 1.000 de puncte care o plasează în Top 8 pentru Turneul Campioanelor de la Singapore. Plus un cec în valoare de 1.050.000 de dolari. La mai mare!