România, speranțe cu lumini și umbre!

septembrie 11, 2018 in Națională

În sfârșit, naționalele României au arătat determinare. De aici încolo se poate construi ceva frumos!

Egalul cu Serbia dă speranțe pentru ceea ce se va întâmpla cu echipa națională. Putea să fie victorie dacă Mitriță nu rata în prelungiri un gol ca și făcut. Doar apărarea a rămas datoare. Mitrovic a prins „dubla” cu două „giumbușlucuri” la care ai noștri au rămas stane de piatră. Ce execuții! Uluitoare! Dacă selecționerul Contra va corecta erorile apărării există speranțe la mai mult. Altfel, acest 2-2 de la Belgrad va rămâne un simplu foc de paie. Speranțe, și mai și, avem cu „tineretul”. Dacă „mânjii” antrenați de Rădoi bat azi Bosnia sunt pe cai mari. Păcat că după succesul uluitor din Portugalia au dormit prin aerogări. Că de, s-au luat bilete cu… escală la München. Nu se poate așa ceva. Chiar nu s-au găsit bani pentru o cursă charter? Sperăm că acești fotbaliști talentați de la U21 vor avea resurse ca să scrie istorie pentru fotbalul românesc. Cu ei și cu cei de la U19, în doi-trei ani se poate construi o echipă națională redutabilă!

Foarte bun jocul lui Chipciu. Foarte bun. Agresiv, în viteză, mereu cu ochii spre spoarta sârbilor, În multe momente a creat panică în defensiva Serbiei. La fel și Drăguș. Tânărul inventat de Gică Hagi a avut curaj, dezinvoltură, tupeu. Mai ales în prima repriză când s-a numărat printre cei mai valoroși „tricolori”.
Lista poate continua cu Stanciu – un decar din ce în ce mai… decar, Răzvan Marin – excelent la recuperare, Tătărușanu – constant și sigur pe el, plus surpriza Bălașa care a făcut un joc bun deși ceilalți colegi de linie au avut ezitări. Apărarea a scârțâit serios neavând reacție la invențiile tehnice reușite de Mitrovic. Două goluri stupide încasate aiurea.
România nu a fost senzațională dar s-a văzut că ai noștri au pus osul. Determinare, ăsta e cuvântul pe care nu l-am folosit în mandatul lui Daum. Acum există, iar de aici se poate construi orice cu încredere. De la Belgrad se putea pleca cu trei puncte sau niciunul. Egalul pare echitabil privind spre numele din tabăra sârbilor.
Toate speranțele fotbalului românesc duc însă la Ovidiu. România – Bosnia, astăzi de la ora 19:00, bătălia care poate decide calificarea la europenele pentru U21. Greu. După un drum istovitor la întoarcerea în țară, cu ore pierdute prin aeroporturi din cauză că s-a ales o cursă cu…escală în loc de charter, tinerii antrenați de Rădoi nu mai au timp să se vaite. O generație talentată care merită să joace la EURO 2019.
Au trecut 20 de ani de la ultima prezență a „tineretului” la europene. După 20 de ani… Un titlu de roman dar poate fi și titlu de prima pagină. Selecționerul Mirel Rădoi a reușit să le transmită stilul său de luptător, iar asta se vede în joc. La fel ca și Cosmin Contra cu echipa mare. Jucătorii de la U21 și cei de la U19 formează un grup din care se poate construi o echipă națională valoroasă cum a fost odată!

P.S. România U21 – Bosnia U21, marți, 11.09.2018, stadion „Viitorul” (Ovidiu – CT), ora 19:00, în direct la Pro X!