Răzvan Lucescu, lovitură de imagine!

martie 11, 2014 in Liga 1

Răzvan Lucescu a fost adus la Petrolul ca să continue lupta pentru titlu și Cupa României. Nu-i va fi ușor dar cine nu riscă nu câștigă!

Răzvan Lucescu a fost adus la Petrolul ca să continue lupta pentru titlu și Cupa României. Nu-i va fi ușor dar cine nu riscă nu câștigă!

Petrolul s-a mișcat repede și bine după plecarea antrenorului Cosmin Contra la Getafe, în Primera Division. Într-un timp foarte scurt, „lupii” și-au găsit antrenor. Unu’ cu nume: Răzvan Lucescu. Un tehnician care gândește de 10 ori înainte să ia o decizie. Într-un fel, opusul lui Contra. Probabil că asta se va simți și în jocul „găzarilor”. „Guriță” a fost adeptul unui fotbal ofensiv, variat, în timp ce Lucescu preferă construcția cu calm și răbdare. Când a plecat în Qatar, Lucescu jr. spunea că niciodată nu se va mai întoarce în fotbalul românesc. Iată de ce nu sunt inspirate astfel de vorbe. Vine vremea când cine le-a spus le regretă. Trecând peste asta, Răzvan Lucescu a făcut bine că a ales o echipă tare din Liga 1. La fel și Petrolul. Și-a luat antrenor de top însă, acum, nimeni nu știe dacă va fi acoperit golul lăsat de plecarea antrenorului Contra. Deocamdată, numirea lui Răzvan Lucescu este doar o lovitură de imagine. Să vedem rezultatele!

Probabil că mulți suporteri ploieșteni înjură printre dinți faptul că antrenorul Cosmin Contra a ales Spania. Poate că au dreptate dacă ne gândim că, la un moment dat, Petrolul a rămas cu ochi-n soare. Altfel, Contra a avut o șansă căreia nu-i putea da cu piciorul. „Guriță” este primul tehnician român care ajunge în Primera Division și printre cei mai tineri de acolo!
Șefii Petrolului nu au dramatizat momentul. Și bine au făcut. Echipa se află în plin campionat cu șanse mari de a câștiga ambele trofee, titlul și Cupa României. Orice oră pierdută s-ar fi contabilizat în rezultate negative. Așa s-a ajuns la acordul cu Răzvan Lucescu. Un antrenor cu experiență, un antrenor de Europa.
Categoric, numirea lui Răzvan Lucescu în funcția de antrenor este o lovitură de imagine. Așa procedează cluburile mari atunci când se află în criză. Apelează la nume mari, iar Lucescu jr. este unul dintre acestea. Totuși, presiunea rezultatelor imediate îl va apăsa foarte tare.
Răzvan Lucescu nu va avea viață ușoară la Ploiești. Orașul vrea titlul, vrea Cupa, vrea spectacol. Contra a fost adeptul jocului ofensiv, inventiv, variat. Răzvan e mai laborios, mizează pe posesie și o construcție care începe din jumătatea proprie de teren. Rămâne de văzut cum vor primi fani noul stil al Petrolului. Dacă vor fi schimbări…
În concluzie, Răzvan Lucescu a făcut bine că a ales Petrolul. Chiar dacă, pe termen scurt, a riscat. Doar rezultatele vor arăta ce și cum!