Razboi fara invingatori

ianuarie 29, 2011 in Fotbal, Liga 1

La Craiova continua nebunia. Intre Victor Piturca si patronul Adrian Mititelu nu mai exista cale de impacare. Piti sustine ca are de primit nici mai mult nici mai putin decat 12 milioane de euro. Mititelu se apara si il acuza pe Piturca ca a actionat in mod premeditat, cu intentia de a-i lasa pe unii jucatori liberi de contract.

Ce-a fost si ce-a ajuns Universitatea Craiova!
Una dintre cele mai iubite echipe din Romania, prima grupare care ne-a facut sa traim bucuria unei semifinale intr-o cupa europeana, risca retrogradarea directa din cauza problemelor financiare. Ticleanu, un fost mare jucator al „Craiovei Maxima”, declara pe 12 ianuarie: „Nu ma tem ca ar retrograda, dar ma tem ca echipa asta s-ar putea desfiinta”.
Victor Piturca invoca doua clauze contractuale care ii permit sa ceara suma de 12 milioane de euro. Concret: cinci milioane de euro – clauza de reziliere, alte cinci milioane reprezinta despagubiri, iar restul banii pe care Piti i-a adus de acasa precum si salariile sau alte drepturi neincasate. Daca Adrian Mititelu nu are acesti bani, Piti s-ar multumi, la schimb, si cu actiuni la clubul din Banie.
La randul sau, patronul „juvetilor” se apara si sustine ca Piti i-a blocat sursele de finantare: „Piturca a facut tot posibilul sa-mi blocheze toate sursele de finantare, chiar si pe cele din lumea interlopa”. Mititelu crede ca fostul manager general al Craiovei a actionat cu premeditare si i-a lasat 10-12 jucatori liberi de contract. Adrian Mititelu a mai vorbit, la gsptv, despre salarii: „Pe 10 decembrie 2010, cand Piturca a parasit clubul, noi aveam patru sau cinci salarii restante”.
La toate aceste aspecte juridico-administrative se adauga limbajul suburban folosit in declaratii de catre cei doi combatanti. Ma mir ca Piturca s-a pretat la asa ceva. A gresit enorm. Si-a sifonat imaginea intr-un moment cand avea nevoie sa iasa la rampa cu ceva pozitiv. Acum va trebui sa gestioneze cu mare grija acest deficit negativ insa ma tem ca este prea tarziu.
In Banie asistam la o lupta surda din care nu castiga nimeni. Nici Piti, Nici Mititelu. Piturca a demonstrat ca a pierdut mult din calmul si rigoarea de altadata, motiv pentru care va avea de suferit in relatia cu oamenii din fotbal. Mititelu si-a pus si mai tare in cap suporterii dar si partenerii de afaceri care nu prea mai vor sa-i dea bani.
Pana la urma, intr-un fel sau altul, razboiul de la Craiova se va incheia cu un verdict dar mai mult ca sigur fara invingatori!