Prizonier la Firenze

ianuarie 10, 2011 in Fotbal, Stranieri

Cam asta este situatia lui Adrian Mutu. Internationalul roman nu joaca pentru Fiorentina dar nici nu este lasat sa-si incerce norocul in alta parte. Sefii s-au saturat de problemele create de Mutu si isi freaca mainile gandindu-se ca au scapat de plata unui salariu mare. Prin targ se tot vorbeste ca gruparea „Viola” nu mai are bani. Pana se clarifica lucrurile, Adi Mutu ramane „prizonier” la Firenze!

In ultimele zile, din doua in doua ore, Adrian Mutu era transferat de la o echipa la alta. Este o stare care descrie perfect nebunia care invaluie acest caz. Ultima veste: Juve a spus „nu” chiar prin vocea presedintelui Giuseppe Marotta. Asta dupa ce presa italiana a insistat repetat pe acest posibil transfer.
Povestea este intortocheata. Mutu are principala vina. Era bine la Fiorentina, era star cu adevarat. Scandalul „Sibutramina”, bataia data ospatarului si, recent, imbranceala cu antrenorul Sinisa Mihajlovici au pus capac la orice toleranta. Cu toate astea, ultima trasnaie il costa pe Adrian, conform declaratiilor date de impresarul Victor Becali, doar o amenda de cateva mii de euro. Si nimic mai mult!
Pe de alta parte, cei din contucerea Fiorentinei, in frunte cu patronul, au pus repede tunurile pe jucatorul roman dupa ce i-au suflat vorbe dulci in urechi. Culmea, desi „Viola” se lupta pentru evitarea retrogradarii, lui Mutu i s-a inchis orice poarta de intoarcere. Inca din 3 ianuarie, in presa din Peninsula au circulat stiri conform carora pastrarea lui Mutu costa enorm gruparea din Firenze. Cam 1,8 milioane de euro pe an!
Clar, jucatorul a gresit pentru ca a plecat inaintea unui meci important. Fiorentina a dat fuga la divort fara sa mai astepte alte lamuriri. Vremuri tulburi pentru Adrian Mutu. Incep sa-i dau dreptate lui Nicu Gheara atunci cand zice ca Galatasaray sau Sahtior sunt singurele refugii pentru „Briliant”.
Cum varianta Istanbul a cam picat, ramane cursa de Donetk. Poate ca acolo, printre „minerii” lui Mircea Lucescu, Mutu va uita de pacate si va redescoperi frumusetea fotbalului. Altfel, cariera sa de profesionist in ale jocului cu mingea rotunda s-a cam terminat. Cred insa ca, intr-un final, Mutu va mai juca fotbal…