Papp(a)… calificare!

august 6, 2015 in Liga Campionilor

Jucător de echipa națională, fundașul Paul Papp a comis-o rău de tot la Belgrad. Nu a intrat deloc în meci, nu s-a regăsit în niciun moment.

Jucător de echipa națională, fundașul Paul Papp a comis-o rău de tot la Belgrad. Nu a intrat deloc în meci, nu s-a regăsit în niciun moment.

Liga Campionilor este un alt nivel. O treaptă înaltă de performanță unde erorile individuale sau eliminările cântăresc decisiv. Din păcate, Steaua a fost eliminată de Partizan din cauza unor astfel de greșeli. Fundașul Papp este vinovat la toate cele patru goluri. Uluitor. În loc să-l schimbe la pauză, când Steaua conducea cu 2-1, antrenorul Rădoi l-a ținut pe teren până în ultima secundă, iar în final a pierdut ca la Middlesbrough: 2-4. Chiar dacă improviza în apărare schimbarea lui Papp nu putea aduce ceva mai rău decât s-a întâmplat pe teren. Poate aducea calificarea, mai știi? Altfel un joc bun al Stelei în fața unui Partizan care n-a impresionat cu nimic dar s-a calificat pentru „dubla” decisivă care duce la masa bogaților!

Fundașul Paul Papp a comis-o rău de tot la Belgrad fiind vinovat la toate cele patru goluri încasate de Steaua. Totul s-a rupt în al doilea mitan când l-a obligat pe Varela să faulteze în careu și să ia cartonaș roșu. Ratarea penalty-ului de către Bojinov i-a bucurat pe „roș-albaștrii” însă la final n-a valorat nici măcar cât o ceapă degerată.
Păcat de jocul bun din prima repriză. Două goluri marcate, după ce Partizan a deschis scorul, plus bara lui Tade. În mod normal calificarea nu trebuia ratată. De aceea repet că în Liga Campionilor erorile individuale de proporții sau eliminările cântăresc decisiv la calificare. În campionat mai faci ceva în 10 oameni dar în Champions League n-ai nicio șansă. 🙁
În acest moment, Liga Campionilor este o pălărie prea mare pentru fotbalul românesc. Fără jucători de valoare accesul la banii din grupele UCL se poate face doar din întâmplare sau noroc. Pe premisa asta se mai ajunge acolo, din când în când, dar nu reprezintă un mod serios de abordare al acestei competiții.
Steaua trebuie să se mulțumească pentru ce are acum. Dacă Rădoi a avut ochi pentru aducerea unor jucători ca Hamroun sau Muniru înseamnă că sunt speranțe. Poate că lipsa de experiență ca antrenor l-a făcut să nu vrea să vadă bazaconiile lui Papp ca să-l schimbe la pauză, iar asta l-a costat o mare performanță. Urmează play-off-ul Liga Europa…