Ori la bal, ori la spital!

aprilie 10, 2013 in Handbal

Suporterii echipei de handbal Oltchim Rm. Vâlcea merită o calificare în marea finală. Cât timp există șanse la calificare visul continuă!

Suporterii echipei de handbal Oltchim Rm. Vâlcea merită o calificare în marea finală. Cât timp există șanse la calificare visul continuă!

La câteva ore distanță de… Györ. Cu ochii și cu gândul. Oltchim poate să dea marea lovitură și să ajungă în finala Ligii Campionilor. La fel de bine poate să piardă, înfrângere care ar arunca gruparea vâlceană în anonimat. Cea mai tare echipă de handbal feminin pe care a avut-o vreodată România joacă în această seară un meci de totul sau nimic. Nu cred că fetele antrenate de danezul Vestergaard pot evolua mai prost decât au făcut-o la București. Mai bine, da. Așa că, plecând de la un asemenea raționament simplist dar omenesc, ne punem speranțe în forța de revenire a „chimistelor”. Nu va fi deloc ușor în oala clocotită de la Veszprem. Ideea de totul sau nimic, de bal sau spital, poate declanșa energii nebănuite. Să sperăm că va fi bine. Hai, Oltchim!

Două goluri în handbal sunt echivalente cu un minut de joc sau chiar mai puțin. La fel de bine, când vine vorba despre două formații de top precum Oltchim și Györ, două goluri sunt un fel de călătorie la capătul lumii. În sport orice este posibil. Fotbaliștii de la Borussia Dortmund ne-au oferit o lecție de atitudine de care Oana Manea și colegele ei ar trebui să țină seamă în acestă seară.
„Chimistele” au puterea să facă o partidă excelentă dacă își rezolvă problema de mentalitate. Începutul de joc este esențial. La București au fost praf din debut și asta a adus eșecul. La Veszprem trebuie să pună piciorul în prag, de la început, pentru a arăta cine este șeful. Dacă fac asta vor avea un meci mai ușor și șanse mai mari la calificare.
O victorie echivalentă cu calificarea ar rezolva ecuația instabilității financiare. Banii nu aduc fericirea dar este mare nevoie de ei. Sigur, o prezență în finala Ligii ar aduce și alți sponsori alături de echipă, iar Oltchim poate să meargă înainte cu fruntea sus. Un eșec poate aduce finalul unei povești frumoase. Multe jucătoare vor pleca unde văd cu ochii, iar Oltchim va coborî încet, încet în anonimat. Nu sunt pesimist dar acesta este scenariul care se vede la orizont.
Să gândim însă pozitiv. Există șanse, încă există. De ce să nu credem în ele? Apoi, vom vedea. Fetele astea rămân însă ale noastre orice s-ar întâmpla. Baftă!

P.S. Györ – Oltchim, joi seară, ora 20:00, în direct la Digi Sport 1!