Olanda… zboara!

iunie 24, 2010 in CM 2010 - Africa de Sud

„Portocala mecanica” a castigat intr-o maniera categorica grupa E. Trei victorii din trei, noua puncte, cinci goluri marcate, doar unul primit. O linie de clasament excelenta pentru Olanda, una dintre echipele care chiar pot sa castige Cupa Mondiala. Marea surpriza din aceasta grupa este Japonia. Niponii au reusit sa trimita acasa una dintre fortele fotbalului european, Danemarca, punand sub semnul intrebarii actuala ierarhie valorica realizata de FIFA.

Meci de palmares, joi seara, cu Camerunul. Olanda nu a vrut sa forteze motiv pentru care Arjen Robben a fost lasat pe banca de rezerve, el fiind menajat pentru alte meciuri mai grele. Cu sau fara Robben, Olanda tot Olanda ramane, Sneijder si Van der Vaart jucand rolul de „servanti de lux” pentru varful de lance Robin van Persie.
Pana la urma Robben a intrat in joc si a contribuit din plin la victoria „portocalei mecanice”. La scorul de 1-1, pe final de meci, vedeta lui Bayern Munchen a demarat fenomenal intr-o cursa pe banda dreapta finalizata cu un sut de zile mari. Mingea a lovit bara, a ricosat la Huntelaar care a aruncat-o in plasa.
In concluzie, Olanda a zburat spre optimile de finala unde va avea parte de o partida relativ lejera, cu Slovacia. Spun asta pentru ca este greu de crezut ca slovacii isi vor reveni, in cateva zile, dupa euforia calificarii si eliminarea Italiei.

P.S. Japonia a invins Danemarca pentru ca efectiv a crezut in aceasta performanta. Un 3-1 de onoare pentru jucatorii din „Tara Soarelui Rasare” in timp ce pentru danezi a fost un final rusinos de Mondial. Cu doua victorii la activ, niponii viseaza cu ochii deschisi la confruntarea cu Paraguayul, din „optimi”. Le va fi greu dar nu imposibil!
Cateva vorbe si despre Camerun. Una dintre echipele-fanion ale Africii, Camerunul s-a cam facut de ras. Unu, ca „leii neimblanziti” nu au castigat macar un punct, iar in al doilea rand au bifat un record negativ fiind ultimii in grupa E.