O vară fierbinte…

iunie 16, 2011 in Special

Piţi a preluat naţionala, Becali pleacă din Ghencea!

Fotbalul nu are cum să ia vacanţă. Orice am face şi orice am spune. Naţionala a ţinut, zile bune, prima pagină a ziarelor şi a fost centrul de atentie la numeroase buletine de ştiri. Până la urmă Mircea Sandu a rezolvat dilema: la pus selecţioner de Victor Piţurcă. Atmosferă încinsă şi la Steaua. Gigi Becali a plecat din Ghencea, iar echipa s-a antrenat la Mogoşoaia. Se anunţă o vară fierbinte!

Acum că s-au mai liniştit un pic apele e clar că Victor Piţurcă (foto – stânga) reprezenta cam singura rezolvare pentru funcţia de selecţioner al echipei naţionale. Să ai ca obiectiv de calificare Euro 2016 este cadoul perfect pentru un tehnician cu pretenţii. Timp, meciuri, încercări. Suficient pentru a reuşi dar nu şi sigur.
Piţi a acceptat pentru că este băiat deştept. Încearcă şi calificarea la Euro 2012 pentru că nu are ce pierde. Dacă îi iese strategia a dat marea lovitură. La Mondialele din 2014 va încerca din nou deşi din grupa a patra valorică România va ajunge în „groapa cu lei”. Vor fi greu de găsit plajele Copacabanei! Până la urmă tot Euro 2016 e cel mai palpabil obiectiv, cu opt echipe mai mult în turneul final faţă de actualul format.
La Steaua scandalul abia a început. Ceea ce părea de „dosarele X” a devenit realitate. Trupa din Ghencea a plecat tocmai la Mogoşoaia. „Roş-albaştri” s-au antrenat pentru prima dată acolo, astăzi, urmând ca jocurile să le dispute pe „Naţional Arena”. Gigi Becali este supărat pe Armată invocând sumele mari de bani pe care le plătea în Ghencea în raport cu alte cluburi din Liga 1.
Cifrele sunt de partea lui Becali în disputa cu Ministerul Apărării Naţionale. Se ştie că 13 echipe din Liga 1 nu plătesc niciun leu chirie fie pentru că au stadion propriu, fie că autorităţile locale decontează facturile la întreţinere. Suma achitată de Steaua este de circa 10 ori mai mare decât sumele plătite de Dinamo sau Poli Timişoara. Concret, Steaua dă, mai exact dădea, 300.000 de euro chirie pe an în timp ce Dinamo doar 36.000 de euro, Poli – 36.000 de euro, iar Rapid – 21.000 de euro. Concluzia principală: dreptul de a juca pe Ghencea i-a costat pe „roş-albaştri” de 3 ori mai mult decât plătesc, la un loc, toate celelalte cluburi din prima divizie pentru stadioanele lor. Pe de altă parte locul Stelei este doar în Ghencea!
Cu certitudine vom avea o vară fierbinte. Transferuri, probleme cu datoriile (vezi Dinamo), cupele europene. Fotbalul nu ia vacanţă dar noi e bine să ne gândim la ea! 🙂