Mutu, final de poveste?!

decembrie 26, 2012 in Internaţional

Adrian Mutu, un talent uriaș. Din păcate, viața a bătut... fotbalul și l-a pedepsit ori de câte ori a călcat pe bec. Păcat!

Adrian Mutu, un talent uriaș. Din păcate, viața a bătut… fotbalul și l-a pedepsit ori de câte ori a călcat pe bec. Păcat!

Adrian Mutu pare să nu mai găsească drumul spre revenire. Mutu a ajuns pe primul loc în topul țepelor din Ligue 1. „Briliantul” s-a remarcat mai mult printr-un comportament de doi bani decât prin goluri. Prin tot ceea ce face seamănă cu o „divă” fițoasă decât cu un fotbalist celebru. A vrut să fie mare șef în vestiarul lui Ajaccio și a dat chix. O mostră de bădărănie a oferit atunci când a refuzat să dea mâna cu fostul antrenor al corsicanilor, Alex Dupont. Și-atunci ce pretenție să mai avem? Lipsa de profesionalism îi caracterizează toată șederea la Ajaccio și dac-o ține tot așa nu-l prinde primăvara acolo. Un fel de final de carieră. Oficial? Nu se știe… Poate Mutu va mai juca pe ici pe colo. Păcat că n-a înțeles nimic de la viață. Pur și simplu și-a bătut joc de carieră!

Mă întreb dacă mai are rost să scriu ceva despre Adrian Mutu. Dacă citește se va supăra zicând că presa din România are ceva cu el. Mutu caută scandalul cu lumânarea. Nu are astâmpăr de parcă ieri ar fi intrat în fotbal. În sensul rău.
Statutul de „bad boy” începe să-i treacă în umbră, încetul cu încetul, o carieră cât de cât interesantă. Comportamentul greu de descris din ultima vreme a făcut din „Briliant” un jucător banal din campionatul Franței. Chiar neînsemnat. În plus, el este criticat pe rupte de toată lumea.
La Ajaccio a marcat doar patru goluri. Puțin. Când a pus piciorul în Corsica declara în stânga și-n dreapta că îl întrece pe Ibrahimovici. Tupeu, nu glumă! De stradă că în fotbal nu-i ține de cald. Suedezul a dat 18 „boabe” la PSG. Din cauza acestor vorbe rostite aiurea, Mutu și-a pus în cap pe toată lumea!
Am ajuns la concluzia că Adi Mutu nu știe ce vrea. Nici națională, nici Ajaccio, nici fotbal de performanță. În schimb, la fete frumoase și cluburi deocheate e primul. Deja o trăsătură în CV-ul său. Dacă mai interesează pe cineva… În Franța a avut o nouă șansă dar a ratat-o!
După despărțirea de Fiorentina, Mutu trebuia să aleagă Turcia sau România. Era mai bine pentru el deoarece pretențiile erau mai mici ca în Ligue 1. Și alt nivel valoric. Mai accesibil pentru el. A preferat un fotbal vizibil și valoros cu riscul de a se compromite definitiv. Nu l-a „fentat” și a pierdut. Nu totul dar aproape tot. Cred că asistăm la finalul unei povești de viață, de fotbal, care peste ani va ajunge subiect de roman. Mai celebru decât… Mutu!