Mutu, ca pe vremuri!

august 8, 2014 in Liga Europa

Adrian Mutu a avut o prestație entuziasmantă la Plzen (Cehia) care îl recomandă pentru echipa națională. Ce spuneți, domnule Pițurcă?

Adrian Mutu a avut o prestație entuziasmantă la Plzen (Cehia) care îl recomandă pentru echipa națională. Ce spune-ți domnule Pițurcă?

Îmi propusesem să scriu despre calificările formațiilor românești în play-off-ul competițiilor europene. Frumoasă performanță a Stelei, Astrei și Petrolului. Vineri e tragerea la sorți așa că mai e timp. Adrian Mutu mi-a schimbat planurile. Prestație de zile mari la Plzen, gol senzațional și un succes răsunător pentru Petrolul: 4-1. Ca în perioada de glorie a „Briliantului”. Cei care îmi citiți comentariile de pe blog știți bine că l-am criticat pe Mutu ori de câte ori a greșit dar nu am ezitat să-l laud sau să-i iau partea atunci când a fost cazul. Adi Mutu este un fotbalist pursânge. Joacă din instinct. Antrenorul Răzvan Lucescu a avut răbdare cu el, l-a pregătit așa cum scrie la carte, iar acum are un Mutu fenomenal. Tocmai bun și pentru echipa națională. Dacă nici de data asta nu-l convoacă Pițurcă chiar e bătaie de joc. Mutule, ne-ai convins: joci ca pe vremuri!

Adrian Mutu trebuia chemat la națională și în preliminariile Mondialului 2014. Măcar la câteva jocuri. Selecționerul Victor Pițurcă s-a încăpățânat să facă asta punând orgoliile mai presus de interesele echipei naționale. Mutu nu era în cea mai bună formă dar putea ajuta măcar o repriză. Poate așa am fi avut o șansă în plus în barajul cu grecii. 🙁
Petrolul a demolat Viktoria Plzen, la ea acasă, cu un năucitor 4-1. În stil de mare campioană. Joc magnific, goluri spectaculoase și un „Briliant” de-a dreptul strălucitor. Mutu a avut o prestație entuziasmantă și a marcat un gol de generic tv. În stil de mare atacant.
Antrenorul Răzvan Lucescu are și el un merit. Acela de a crede în valoarea lui Adi Mutu. După scena atât de mediatizată din 2009, când Mutu a făcut fițe înainte și după înfrângerea umilitoare din Serbia (0-5), Lucescu Jr. îi întoarce lui Mutu un altfel de serviciu. Acela al bunului simț. L-a pregătit cum scrie la carte, iar acum are în echipă un superjucător.
Dacă-l țin curelele, Mutu poate câștiga multe meciuri. Ba chiar și titlul. Dintre cele trei reprezentante europene, Petrolul a arătat cel mai spectaculos și eficient joc, iar asta i se datorează și „Briliantului”.
Importantă este însă constanța. În fotbal asta face diferența. Decât un Mutu de 10, din când în când, mai bine un Mutu de nota 8 tot timpul. E și spre binele naționalei. Speranțe sunt atâta vreme cât Adrian Mutu a jucat spectaculos și eficient!