Test de maturitate

august 6, 2014 in Liga Campionilor

Dintre echipele românești prezente în Europa, Steaua are cele mai mari șanse de a ajunge la masa bogaților. Dar nu va fi ușor!

Dintre echipele românești prezente în Europa, Steaua are cele mai mari șanse de a ajunge la masa bogaților. Dar nu va fi ușor!

Miza returului cu Aktobe este ca Steaua să arate, în sfârşit, că este o echipă europeană. Până acum nu şi-a convins fanii dar mai e timp. După 2-2 în Kazahstan, Steaua are prima şansă la calificare dar mai sunt cel puţin 90 de minute de emoţii. Chiar dacă se joacă pe „Arena Naţională”. În meciul-tur, „roş-albaştrii” n-au fost în apele lor: nu şi-au făcut jocul şi au avut puţine ocazii. E bine că au marcat de două ori. „Boabele” din deplasare vor atârna, pentru Aktobe, precum pietrele de moară. Plus un public destul de numeros, Steaua şi-a creat ambientul ideal ca să dea testul de maturitate sub comanda antrenorului Costel Gâlcă. Steaua – Aktobe, ora 20:30, în direct la Pro TV!

Stelei nu-i va fi uşor să ajungă în play-off-ul Ligii Campionilor. Dar nici greu. Aktobe este o formaţie ambiţioasă şi incomodă care joacă mai bine în deplasare decât acasă. Nu uitaţi că în turul II preliminar a bătut la Tbilisi, pe Dinamo, cu 1-0.
Steaua nu-l are pe Gardoş, încă accidentat, şi trebuie să rezolve problema. Varela este alegerea. Luchin a semnat dar nu are încă drept de joc. Aceeaşi situaţie pentru Lemnaru care a făcut întindere în partida-tur. Steaua a pus ochii pe Hamza, fostul atacant al Petrolului. Între cei doi ar putea fi o concurenţă serioasă.
Important este jocul. O victorie confortabilă şi o calificare liniştită echivalează cu un brevet de încredere pentru antrenorul Gâlcă. Şi-ar mai fi un test: Sânmărtean. Talentatul dar capriciosul mijlocaş are ocazia să arate dacă vrea să facă performanţă la cel mai înalt nivel sau se mulţumeşte doar cu un salariu gras. O provocare care îl poate (re)aduce pe Sânmărtean mai aproape de echipa naţională sau îl va îndepărta şi mai mult de „tricolori”.
Iată o formulă de echipă care circulă prin redacţiile de sport: Arlauskis – Râpă, Varela, Szukała, Latovlevici – Prepeliţă, L. Filip – Ad. Popa, Sânmărtean, Cr. Tănase – Chipciu. Steaua va juca, din nou, fără un vârf autentic, iar ori de câte ori a făcut asta i-au ieşit bine toate socotelile. Meciul va fi condus de o brigadă de arbitri din Cehia cu Miroslav Zelinka la centru. În rest ne dorim să fie fotbal şi goluri!