Mutu, ca-n filme!

februarie 10, 2010 in Stranieri

In plin scandal de dopaj, Adrian Mutu calca din nou pe bec intr-o frenezie echivalenta cu incostienta. Baiatul asta pare sa fie prizonierul unei tornade care il rasuceste si-l poarta cu ea prin lumea lucrurilor interzise. Poza de baiat rau ne trimite cu gandul la filmul „Bad Boys”, lansat in 1995, un film de actiune cu scene explozive si suspans. Poate asta o fi in capul lui Mutu insa ceea ce i se intampla acum este o rasplata pentru maniera desantata in care a tratat performanta.

Fiorentina intentioneaza sa-l amendeze pe Adrian Mutu cu 6.500 de euro pentru ca a fumat in incinta stadionului „Artemio Franchi”. Vestea a fost aruncata pe piata de site-ul violanews.com. O trasnaie ca asta, ca sa nu-i spun prostie, doar Mutu putea s-o comita. Cand stii ca toata lumea este cu ochii pe tine, cand stii ca poti pierde totul daca esti gasit vinovat in scandalul de dopaj, sa continui sa te porti intr-o astfel de maniera tradeaza grave lacune educationale.
Mai mult, de parca n-ar fi fost suficienta pastila cu sibutramina si amenda pentru fumat, Mutu s-ar putea trezi cu o alta penalizare, de data asta mai mare: 16.500 de euro. Acuzatia adusa de clubul din Firenze vizeaza „o iesire nocturna neautorizata”. Aici Mutu este expert. Excapadele lui cu fete deochiate, prieteni dubiosi, tutun si alcool au facut deja inconjurul lumii. De fiecare data se vaita ca este vanat de paparazzi insa tot el cauta scandalul cu lumanarea.
Ma tem ca aceste doua taramboate chiar au tras oblonul peste cariera lui Adrian Mutu. La Fiorentina. Oamenii de acolo s-au saturat de ifosele de „vedeta de lux” pe care Mutu le scoate in fata ori de cate ori vine vorba despre contractul sau insa le lasa… acasa atunci cand in discutie sunt aduse obligatiile sale. O abordare smechereasca dar asta nu tine de cald in Serie A. Poate o data, de doua ori, dar a treia oara nu mai prostesti un club de talia Fiorentinei. De Inter, Milan sau Juve nu discut, pentru ca acolo conturile erau de mult inchise.
Adrian Mutu ar trebui sa se gandeasca bine la ceea ce va face in continuare. Daca o tine tot asa, din scandal in scandal, cred ca isi va pune repede ghetele in cui. Daca se termina povestea la nivel de club se termina si firicelul de speranta care licarise, la un moment dat, dinspre echipa nationala. Dintr-o „vedeta de lux”, Mutu poate ajunge un… „somer de lux”. Si ca orice somer ar fi bine sa urmeze un curs de recalificare. Poate actoria. De ce nu? La ce talent are l-as vedea intr-un film gen „Bad Boys”. Binenteles, asta ar fi varianta fericita. Mutule, incotro?