Marica, de ce „nu” Liga 1?

octombrie 16, 2015 in Stranieri

Galbenul este o culoare care îi priește. Dacă Ciprian Marica va alege Liga 1 are șanse mari să îmbrace repede tricoul naționalei. Altfel, riscă!

Galbenul este o culoare care îi priește. Dacă Ciprian Marica va alege Liga 1 are șanse mari să îmbrace repede tricoul naționalei. Altfel, riscă!

Ciprian Marica este unul dintre jucătorii importanți care au știut mereu ce vor de la fotbal. Nu s-a grăbit să aleagă o echipă sau alta, și-a negociat cu mare atenție contractele și a avut mereu grijă de imaginea publică. Marica s-a despărțit, ieri, de Konyaspor. De câteva luni și-a dorit să plece de acolo dar nu s-a înțeles cu „bașcanii” clubului. Acum își caută o nouă provocare. Surprinzător, Ciprian Marica nu vrea să audă de Liga 1. La prima vedere poate că are dreptate dar îi spun că greșește. Și am argunemte: la o echipă bună din țară joacă și intră mai ușor în atenția selecționerului Iordănescu; vine după două accidentări complicate și un an slab; un contract afară nu îi garantează că va fi titular meci de meci; Steaua și Dinamo sunt două echipe celebre care îl doresc cu ardoare și îi pot plăti un salariu bun. Așadar, Marica, de ce „nu” Liga 1?

„Nu aș reveni în Liga 1 nici pentru a mă antrena”, a spus Ciprian Marica la DigiSport. Sincer, m-au surprins tare aceste cuvinte. Știu că Marica are mare grijă de vorbele pe care le spune dar aici a fost luat de val. Ofertele din Spania, unde ar vrea să ajungă, sunt ispititoare dar la situația sa Liga 1 pare să fie cel mai sigur refugiu. Până la vară după care poate căuta fericirea în alte campionate.
Marica vine după un an slab în care punctele de reper cele mai vizibile au fost cele două accidentări. Complicate, cu destul timp alocat pentru refacere. La Konyaspor nu a fost chiar atât de bine cum a crezut când s-a dus acolo și după tergiversări care au durat luni bune a pus punct colaborării cu turcii.
De ce Liga 1 și nu Spania? Ciprian știe bine că două cluburi mari din fotbalul românesc îl doresc cu ardoare: Steaua și Dinamo. La oricare dintre ele s-ar duce, până la vară, este titular sută la sută. Vorbim de valoare nu de altceva. Un astfel de transfer îi va permite să joace, să revină mai ușor la forma maximă și să prindă lotul pentru EURO 2016. În Spania cine îi garantează asta? 🙁
Mai mult, Steaua nu are atacant, iar Gigi Becali e gata să bage mâna adânc în buzunar ca să-i ofere un salariu bun. În partea cealaltă, la Dinamo, oricâtă tevatură s-ar face în jurul lui Ghohere și Essombe, Marica le dă clasă la amândoi.
În aceste condiții ar fi bine ca Ciprian Marica să se gândească de două ori înainte să semneze un nou contract. Până la vară, Liga 1 este cea mai fericită opțiune!