Marea Blătuială

decembrie 18, 2012 in Liga 1

Blaturi. Sute de mii de euro. Jocuri de culise. Interese. Jigniri. Acuzații fel de fel. Nimic despre fotbal. Ăsta e campionat?

Blaturi. Sute de mii de euro. Jocuri de culise. Interese. Jigniri. Acuzații fel de fel. Nimic despre fotbal. Ăsta e campionat?

Deși vin Sărbătorile, care în mod normal ar trebui să aducă ceva mai multă cumpătare în declarații, oamenii din fotbalul românesc continuă să se bălăcărească pe unde apucă. Adrian Mititelu, patronul Universității Craiova, și Gheorghe Ștefan, „duhul” Ceahlăului, s-au acuzat reciproc de blat. La Radio GSP, Mititelu a detonat bomba și l-a aruncat pe „Pinalti” în vizorul Parchetului: „I-am refuzat un blat cu jumătate de milion de euro într-un meci de campionat”. Incredibil, absolut incredibil! Ștefan a ripostat insinuând că Mititelu a regizat și el un blat, cu Buzăul, în timpul când era antrenor Victor Pițurcă: „El a avut meciul cu Buzăul în care Pițurcă nu l-a mai băgat pe atacant, pe Costea, pentru rata și s-a dus la bancă și i-a spus: «Cât să mai ratez? Că nu mai pot!”. Halal campionat!

Toată discuția o găsiți aici: http://tv.gsp.ro/Adrian-Mititelu-Gheorghe-tefan-e-un-vampir-al-fotb-24398.html. Pur și simplu nu-ți vine să crezi unde s-a ajuns. Oameni buni, nu sunt speculații și nici invenții. Sunt lucruri spuse cu gura, clar, răspicat, la un post de radio. Casta care există de mulți ani în fotbalul românesc seamănă cu un castel de nisip. Frumos, impunător dar care începe să se crape ici-colo. Și nu mai are mult până la prăbușirea totală!
Mititelu și „Pinalti”, probabil fascinați de senzația de a fi în direct la radio, au scăpat pe gură acuzații de o gravitate extremă. De ani buni, presa sportivă este pusă la zid că acuză în stânga și-n dreapta fără a avea probe. Păi ce probă mai clară vreți decât declarațiile celor doi „parteneri de cumetrie”? Deja ieșim din sfera sportului și a senzaționalului. Intrăm în alta, cu iz penal, care nu ține de mass-media ci de alte instituții ale statului.
Mă număr printre acei jurnaliști care cred cu tărie că numărul de blaturi în campionat s-a redus considerabil. Nu mai cred de mult în existența „Cooperativei”. Acum însă, când i-am ascultat pe Adrian Mititelu și Gheorghe Ștefan, am senzația că amărâtul ăsta de campionat este de fapt o mare blătuială. Cine ne poate garanta că… nu este așa? Cine?
E păcat. Oamenii își pierd încrederea în ierarhii și căștigători. Pur și simplu, nu mai cred în nimic!