Jos palaria pentru Oltchim!

mai 16, 2010 in Handbal

Adio, visul frumos s-a terminat… Castigarea in premiera a Ligii Campionilor a ramas pentru handbalistele de la Oltchim Rm. Valcea doar un obiectiv pentru sezonul viitor. Viborg a fost mai buna, iar avantajul de sapte goluri cu care a venit la Bucuresti s-a dovetit a fi hotarator. Respect insa pentru Oltchim. Respect pentru frumoasele „chimiste”, pentru antrenori, conducatori si toti cei care au construit aceasta mare echipa. Nu stiu cand va mai reusi sportul din Romania o astfel de performanta. Fetele astea sunt insa capabile de mai mult. Poate la anul? Cine stie…

Atmosfera incredibila la Sala Polivalenta din Bucuresti. Rar am vazut un public atat de cald, atat de primitor, atat de darnic in urale desi stia bine ca misiunea elevelor lui Radu Voina este aproape imposibila. In sport, ca si in viata, trebuie sa ai puterea de a recunoaste valoarea. Viborg a fost echipa mai buna in „dubla” pentru finala Ligii Campionilor. Si cu asta am pus punct subiectului legat de rezultatul in sine.
Raman insa multe… „umbre” pe semicerc. Un fel de a spune pentru ca vorbim despre handbal. In realitate, noi dovezi de neputinta si lipsa de profesionalism. Doar in Romania se putea strica tabela de afisaj la o finala de Liga Campionilor, doar in Romania se putea gazdui un astfel de eveniment intr-o sala veche, demodata si fara aer conditionat asa cum trebuie, doar in Romania poate exista o echipa care sa joace ambele manse ale finalei Champions League in… deplasare.
Nesimtirea si indiferenta afisata de politicieni atunci cand vine vorba de sport a depasit orice limita a suportabilitatii. Oltchimul este, de multi ani, port-drapelul handbalului feminin romanesc. Asta n-a sensibilizat insa atitudinea guvernelor care tot trec pe la Palatul Victoria. S-au gasit bani pentru fel si fel de prostii dar foarte rar sau deloc pentru sport. „Chimistele” chiar merita o sala asa cum este, spre exemplu, „Palau Blaugrana”, a Barcelonei, o „polivalenta” care poate primi circa 8.500 de spectatori. Pe vremurile astea de criza chiar se recomanda investitiile in infrastructura, iar construirea unei sali moderne la Valcea ar fi de bun augur.
Pentru tot ceea ce au facut in acest sezon de Liga Campionilor, si nu numai, fetele de la Oltchim merita onoare si respect. Sa nu uitam ca pentru elevele lui Radu Voina este prima finala la acest nivel. Lipsa de experienta a contat si, din pacate, s-a simtit pe tabela. Dar viata merge inainte. La fel si Oltchim.
Va spun sincer, ca roman sunt mandru de fetele astea. Acum n-a fost sa fie. Dupa o semifinala de Liga Campionilor, acum doi ani, dupa finala din acest sezon, cu Viborg, probabil ca urmatorul obiectiv, pentru anul viitor, este castigarea prestigiosului trofeu. Pana atunci, jos palaria pentru Oltchim!