Gică Popescu, între „de la” și „până la”!

mai 15, 2014 in Special

Gică Popescu se desparte astăzi de tatăl său. Nea Costică l-a iubit enorm!

Gică Popescu se desparte astăzi de tatăl său pe care l-a iubit enorm!

Gică Popescu este răvășit de moartea tatălui său. Se face vinovat pentru asta, iar ca om este de înțeles o astfel de trăire. „Baciul” a ieșit, astăzi, din închisoare pentru a fi prezent la înmormântarea tatălui său. O permisie de doar 24 de ore acordată de Penitenciarul Rahova. Un subiect de analizat și de… meditat. Din câte am aflat, în caz de deces a unei rude de gradul I un condamnat poate primi permisie de la o zi până la cinci zile. Aici e drama. Gică Popescu a slujit România cum a putut mai bine. Nu a omorât, nu a violat, nu a atentat la siguranța națională. Faptele sale care l-au trimis după gratii țin de zona economică. Chiar nu se putea o permisie mai mare? Să zicem de trei zile. Cam atât țin ritualurile creștinești la o înmormântare. Dar așa sunt legile la noi. Neclare, cu „de la” și „până la”. Drama este că de prea multe ori distrug destine!

Gică Popescu beneficiază de o învoire de doar 24 de ore pentru a fi prezent la înmormântarea tatălui său. O dramă de proporții în familia celebrului jucător al echipei naționale. O dramă pe care Gică și-o asumă în totalitate considerând că faptele sale i-au distrus sănătatea și i-au luat viața tatălui său.
O trăire firească atunci când un copil își iubește tatăl. De înțeles, de respectat. Nea Costică a fost un om bun care și-a divinizat fiul. Era și normal după cariera impresionantă de care a avut parte „Baciul”. Uneori cuvintele nu pot exprima sentimentele.
Ceea ce deranjează însă este maniera în care a fost tratat un fost jucător de top al echipei naționale. Juriștii spun că în caz de deces a unei rude de gradul I un condamnat poate primi permisie de la o zi până la cinci zile. Dacă este așa, nu e în regulă. Gică Popescu nu a ajuns în pușcărie pentru omor, viol sau altă mizerie de acest gen. A ajuns pe un dosar economic și la câte a făcut pentru România merita măcar trei zile ca să asiste la toate rânduielile creștinești care se fac în astfel de situații.
Tema poate fi dezvoltată pentru viitor. Tipul acesta de legi cu „de la” și „până la” lasă loc de interpretări și corupție. Destinul multor oameni ajunge pe mâna unei singure persoane care poate alege. E nevoie de ceva mai clar, indiferent de domeniul de activitate. În cazul de mai sus să zicem… de cinci zile. În altele, în funcție de situație. Valabil și la amenzi. Peste tot. Clar, fix și la obiect!
Din păcate, într-un moment foarte trist din viață, Gică Popescu se desparte de tatăl său într-o singură zi. E nedrept, e strigător la cer pentru că n-a depins de el. Dumnezeu să-l odihnească în pace!