Elisabeta Lipă continuă cursa!

mai 14, 2014 in COSR

Marea provocare pentru Elisabeta Lipă abia urmează: alegerile pentru șefia COSR. Și are șanse reale pentru că este o campioană!

Marea provocare pentru Elisabeta Lipă abia urmează: alegerile pentru șefia COSR. Și are șanse să le câștige pentru că este o campioană!

Toată viața, Elisabeta Lipă a fost obișnuită să intre într-o competiție. Ca sportivă de performanță a fost de cinci ori campioană olimpică la canotaj și a strâns un braț de medalii, titluri și distincții la mondiale, campionate balcanice sau naționale. Apoi a ales să devină manager. Unde în altă parte decât la clubul care a făcut-o celebră: Dinamo București. Cinci ani în care a reușit să schimbe, în bine, fața Complexului Sportiv din șoseaua „Ștefan cel Mare”. De asemenea, este președinte al Federației Române de Canotaj. Mai este și vicepreședinte al Uniunii Sportive Internaționale a Polițiilor (USIP). Doamna General, pentru că sună mai bine decât „doamna chestor”, cu parfum de… „Burberry” e precum vinul. Cu cât trece timpul devine și mai interesantă. Din toate punctele de vedere. De aceea a ales să intre în competiția pentru șefia Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR). Pentru că este o campioană adevărată, pentru că vrea să facă performanță oriunde s-ar afla, pentru că vrea să continue cursa și să fie mereu prima!

Dacă ar fi să aleg trei cuvinte care s-o descrie pe Elisabeta Lipă aș spune așa: putere, sensibilitate, ambiție. O femeie care a știut mereu ce vrea de la viață. A ales să facă performanță la cel mai înalt nivel chiar și atunci când copilul său se așeza în fața ușii și o implora, cu lacrimi în ochi, să nu mai plece la antrenament. Așa a luat medalia de aur, cu echipajul de 8+1, la Jocurile Olimpice de la Atena (2004). O carieră sportivă impresionantă. A continuat cursa și a fost mereu prima!
Apoi a ales să devină manager. Unii spun că nu este obligatoriu ca un mare sportiv să fie un la fel de mare antrenor sau conducător. Viața a arătat acest lucru dar știm că personalități precum Elisabeta Lipă cunosc foarte bine calea spre performanță. Și, mai mult decât atât, a știut care sunt luminile și umbrele în clubul unde a reușit la cel mai înalt nivel. A continuat cursa și a fost mereu prima!
Elisabeta Lipă a adunat cinci ani ca manager la CS Dinamo București, timp în care a schimbat fața Complexului Sportiv: sala polivalentă, sala de fitness, bazin descoperit, sala de lupte, sala de scrimă, renovarea sediului central etc. Bazinul olimpic pentru înot și polo crește de la o zi la alta, iar sala de gimnastică reprezintă un proiect aprobat. Nu i-a fost ușor. Șicane, la tot pasul. De la „oameni de bine”, care o provocau cu întrebări răutăcioase în emisiunile radio – tv unde era invitată, până la chichițe birocratice cu scopul de a-i întârzia proiectele în derulare. A continuat cursa și a fost mereu prima!
La Federația Română de Canotaj (FRC), Elisabeta Lipă a reușit să țină ștacheta sus în ciuda multor dificultăți. În special financiare. Și totuși a reușit. Un exemplu: FRC a preluat o „navă în derivă”, iar după patru ani de investiții a transformat-o în Nava Bază „Tismana” pe care sportivii o folosesc la Orșova. Alt exemplu: sâmbătă, Federația va inaugura Baza Nautică „Dorobanți”, care include și un hotel. O altă investiție pentru canotaj, o altă investiție pentru sportul românesc. A continuat cursa și a fost mereu prima!
Marea provocare pentru Elisabeta Lipă abia urmează: alegerile pentru șefia COSR. Oare? Să fie mai greu decât o cursă olimpică spre aur? Poate. Aici nu depinde doar de doamna Lipă. Există interese, intrigi, influențe de tot felul. Nu e logic, dar e complicat. Mai ales că adversarul cel mai important nu este timpul ci… un nume mare: Octavian Bellu. De un lucru sunt convins: va continua cursa pentru că vrea să fie prima!
De ce Elisabeta Lipă la COSR? Foarte simplu: este un nume reprezentativ pentru sportul românesc, știe cu se se confruntă olimpismul românesc și cunoaște problemele sportului românesc. Suficient ca garanție, nu? Va continua cursa pentru că vrea să fie prima!

P.S. Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti sărbătoreşte astăzi 66 de ani de la înfiinţare. La mulți ani !!!