Fotbalul românesc: 4+7=0!

decembrie 12, 2014 in Liga Europa

Fără meciuri tari în campionat nu se poate face performanță afară!

Fără meciuri tari în campionat nu se poate face performanță afară!

Patru puncte ale Astrei și cu șapte ale Stelei fac ZERO. Fotbalul românesc sfidează până și matematica. 🙁 Facem haz de necaz după ce reprezentantele României au ratat calificarea în primăvara europeană a Ligii Europa. Aici se află fotbalul. Nu mai e vreme de văicăreli. Ceea ce se știa de mult timp s-a întâmplat acum. La Astra s-a plătit un tribut mare pentru schimbarea aberantă a antrenorului Isăilă, a președintelui Dinu „Vamă” și pentru problemele financiare din ultima vreme. Steaua a ratat calificarea pentru că a fost prea sigură de ea la care aș mai adăuga timiditatea și lipsa de experiență internațională a antrenorului Gâlcă. Și mai e ceva: absența unui campionat puternic capabil să pună probleme mari echipelor prezente în Europa. Dacă Liga 1 nu va crește în valoare, urgent, primăvara europeană riscă să se transforme într-o iarnă lungă și aspră!

Criza de la Astra a făcut prăpăd. S-a ales praful de rezultate și de atmosfera la echipă. Demiterea antrenorului Daniel Isăilă și a președintelui Dinu „Vamă” a primit încă un „răspuns”: 1-5 la Salzburg. Rușine și doar patru puncte strânse din grupa D. „D” de la… „DezAstra”? Poate… 🙁 Plus un golaveraj rușinos: 5-10.
La Steaua cam aceeași poveste. Schimbarea de antrenor, provocată de plecarea lui Reghecampf la Al Hilal, a adus un minus de experiența internațională. Costel Gâlcă este un tehnician care merită respectat pentru parcursul intern dar pentru Liga Campionilor sau Liga Europa încă nu e copt. S-a văzut asta la Sofia, cu Ludogoreț, s-a văzut asta în „dubla” cu Dinamo Kiev dar mai ales în partida decisivă cu Aalborg, din Danemarca.
Ca să putem avea echipe în primăvara europeană e musai ca Liga 1 să crească în valoare. Repede și mult. Fără meciuri tari în campionat nu se poate face performanță afară. O regulă simplă, de bun-simț, confirmată de „rezultatele” din ultima vreme.
Faptul că portarul Giedrius Arlauskis ar dori să plece de la Steaua din cauza nivelului scăzut al fotbalului românesc este încă un semnal de alarmă. Jucătorii valoroși nu acceptă să lupte pentru mize mici ci vor performanțe internaționale. De aceea vorbeam mai sus despre o Ligă 1 puternică și cu echipe tari. Dacă rămâne așa cum e acum nu mai stă niciun jucător de valoare!