Execuția de la Giurgiu, de… Dosar!

august 13, 2015 in Liga 1

Arbitrul Sebastian Colțescu și brigada sa au făcut praf meciul Astra - Steaua. Federația și CCA ar trebui să taie în carne vie!

Arbitrul Sebastian Colțescu și brigada sa au făcut praf meciul Astra – Steaua. Federația și CCA ar trebui să taie în carne vie!

După prestația incalificabilă a arbitrului Colțescu în meciul Astra – Steaua (2- 0) cuvântul „greșealâ” trebuie exclus din start. TENDINȚĂ, acesta pare cuvântul potrivit. Ceea ce am văzut în direct ține mai degrabă de Africa săracă unde dictorii fac ce vor mușchii lor fără se le pese de ceva sau de cineva. Pe Muniru l-a oprit să joace pentru că nu avea trecut numele noului club în carnetul de jucător însă ghanezul putea intra pe baza actului de identitate și al vizei medicale. Astra trebuia să conteste o eventuală ilegalitate, nu domn’ Colțescu. Apoi trei goluri valabile anulate Stelei pe motive de cascadorii râsului. Plus un penalty care n-a prea fost pentru Astra. Plus neeliminarea lui Budescu după ce acesta i-a dat o palmă de golan portarului Cojocaru. Un dosar stufos care trebuie luat la bani mărunți!

În fotbal, toate echipele au parte de arbitraje cu greșeli. Există o lege nescrisă a compensației, iar la finalul stagiunii e ok. Și Steaua a avut parte de meciuri în care a primit cadouri. Într-o partidă un penalty, în alta un offside trecut cu vederea, în alta o eliminare gratuită a unui adversar etc. Dar ca la Giurgiu nu-mi aduc aminte să se fi întâmplat la un meci de Liga 1. Arbitrajul lui Sebastian Colțescu nu s-a ridicat nici măcar la nivelul ligilor inferioare. Mai degrabă prin Africa se poate găsi așa ceva…
Colțescu și-a început recitalul înainte de meci. Stelistului Sulley Muniru i s-a interzis accesul pe teren pentru că în carnetul jucătorului apărea în dreptul echipei numele lui CFR Cluj, în loc de Steaua București. O eroare materială dar Muniru putea intra pe baza actului de identitate și al vizei medicale. Dacă era ceva greșit Astra trebuia să depună contestație și cazul se lămurea la Comisii.
Trei goluri valabile anulate Stelei, un penalty acordat ușor giurgiuvenilor și neeliminarea „astralului” Budescu după o palmă golănească aplicată portarului Cojocaru e deja prea mult. E revoltător indiferent de numele echipei păgubite. Dacă Rădoi a fost cât de cât calm la finalul jocului mă întreb ce făcea oare Șumi dacă Astra era în postura Stelei? Glumind un pic cred că dădea foc la stadion. 🙂 Un asemenea arbitraj de mahala nu are ce să caute într-o ligă europeană.
Rămâne de văzut dacă arbitrul Colțescu va fi pedepsit. Probabil va încasa niște etape de suspendare și iarăși îl vom revedea în iarbă. După prestația „excelentă” de la Giurgiu poate păți ceva? Important este să se afle de ce brigada pe care a condus-o s-a pretat la așa mizerie. Că și asistenții Grigoriu și Stoianov au fost praf. Cine trebuie să afle, să afle!