Din Cairo (Egipt), în exclusivitate – Florin Motroc despre o nouă provocare în zona Golfului: „Vreau să câştig titlul şi în Kuweit”

august 15, 2015 in Internaţional

Florin Motroc, rapidistul care a uluit lumea arabă cu performanţele sale. Vrea să câştige titlul şi în Kuveit dar visul său este ca odată şi-odată să antreneze Rapidul!

Florin Motroc, rapidistul care a uluit lumea arabă cu performanţele sale. Vrea să câştige titlul şi în Kuveit dar visul său este ca odată şi-odată să antreneze Rapidul!

Florin Motroc trage tare cu noua sa echipă, Kazma SC (Kuweit), în cantonamentul înconjurat de piramidele din Cairo. O nouă aventură cu o echipă care a scăpat cu chiu cu vai de la retrogradare dar cu care vrea să ia titlul. Rapidistul din Golf continuă să uimească lumea arabă, şi nu numai, mai ales prin curajul de a încerca imposibilul, iar de cele mai multe ori a câştigat trofee şi respectul şeicilor. Cât despre Rapid lucrurile nu s-au schimbat: o iubire fără sfârşit!


Florin Motroc
„Kazma SC a fost antrenată şi de Ilie Balaci”

Suporter de Serviciu: După Iordania şi Bahrain iată o nouă provocare pentru tine: Kazma SC. De ce ai ales Kuweitul?
F.M.: Cred că m-a ales el pe mine, glumind un pic! Am ales Kuwaitul fiindcă are un campionat apreciat, fiindcă era o ofertă de la un club apreciat, un club care acum ceva timp a suferit mult din cauza retrogradării dar care printr-o decizie a Federației a reuşit să scape mărindu-se liga cu câteva echipe.
Florin Motroc )Hayma SC Kuweit=

Florin Motroc
Suporter de Serviciu:
Ce ne poţi spune despre noul tău club?
F.M.: Kazma SC e un club foarte respectat şi apreciat în zona Golfului, echipa fiind antrenată acum câţiva ani şi de Ilie Balaci. Un club care de ceva ani rămâne undeva între locul 4-6, club care îşi doreşte altceva odată cu venirea mea.
Florin Motroc (Kazma SC Kuweit)

Florin Motroc
„Obiectivele mi le-am pus eu”

Suporter de Serviciu: Ce obiective de performanţă ai primit din partea şeicilor?
F.M.: Obiective? Mu prea mi-a pus nimeni. Mi le-am cam pus eu. 🙂
În Arabia am preluat o echipă de pe locul 13 din 14, aproape retrogradată, şi am dus-o pe locul 7. Apoi, în Iordania, am preluat Shabab Al Ordon după un sezon dezastruos: locul 6 – cea mai slabă clasare din istoria clubului. Am refăcut echipa din temelii şi am câştigat campionatul cu un record de puncte care rezistă şi astăzi (53) şi o singură înfrângere. De asemenea, tot în Iordania, am câştigat Supercupa. De aici am plecat în Bahrain la Riffa, echipă tot aşa de debusolată după un sezon foarte slab: locul 4, nici un trofeu. O altă echipă la care am început munca de la zero întinerind lotul, creând un grup deosebit cu care am câştigat campionatul şi Cupa Federației Bahrainului. Am luat două din trei trofee, iar anul trecut am revenit în Iordania unde am preluat o altă grupare după un sezon catastrofal, Ramtha (locul 7), pe care am scăpat-o de retrogradare în ultimele etape şi am dus-o până în semifinala Cupei. Am terminat campionatul pe locul 3 însă în condiții cumplit de proaste rezultatele fiind cu adevărat miraculoase ţinând cont că am lucrat cu jucători neplătiți de peste şase luni, mai precis din luna decembrie.
Una peste alta, mulțumesc lui Dumnezeu că a fost bine. Şi, ca să termin cu ceea ce am început, obiectivele mele sunt de a urca în clasament peste ce a fost până acum, iar dacă se poate, cu ajutorul lui DUMNEZEU, să încerc să mă bat la un trofeu sau trofee, de ce nu…

Florin Motroc

Florin Motroc (Kazma SC)
Florin Motroc
„Vreau să-mi felicit fata şi soția pentru felul cum au gestionat împreună un moment important din viața familiei noastre”

Suporter de Serviciu: Stiu ca ai fost în ţară pe timpul vacanţei. De ce nu ai rămas?
F.M.: Am fost în țară şi am stat puţin peste două luni. Cam de multişor nu am mai avut o aşa pauză însă am venit într un moment important: bacalaureat şi examen la facultate pentru fata mea, examene trecute cu brio, atât bacul cât şi cel de la Facultatea de Litere din cadrul Universității din Bucureşti. Profitând de ocazie vreau să-mi felicit fata şi soția pentru felul cum au gestionat împreună un moment important din viața familiei noastre şi să-i mulţumesc lui Dumnezeu pentru finalul fericit.
Legat de tenta întrebării tale, căci e cu dus şi întors 🙂 , vreau să-ți spun doar un singur aspect câştigat din punct de vedere profesional: obținerea licenței PRO. În rest …. mai nimic interesant.

„Doresc Rapidului şi suporterilor rapidişti UNITATE, FORŢĂ şi PUTERE”

Suporter de Serviciu: Felicitări Florine pentru licenţa PRO. Cum vezi situaţia de la Rapid?
F.M.: Legat de Rapid nu vreau să comentez însă vreau să salut aducerea ca antrenor a unui fost jucător al Rapidului, Florin Marin, jucător care a câştigat un trofeu sub bagheta lui Ion Motroc, Cupa României (1975), şi a reuşit promovarea în prima ligă. Ca antrenor sper să atingă cel puțin aceeaşi performanță ca a tatălui meu, cea din ediția 1974-1975, adică promovarea în prima ligă şi câştigarea Cupei României!
Sper că se va găsi o cale prin care să fie linişte, stabilitate, din toate punctele de vedere, lucruri care sigur vor duce la îndeplinirea obiectivelor propuse. Doresc Rapidului şi suporterilor rapidişti UNITATE, FORŢĂ şi PUTERE pentru a putea trece ÎMPREUNĂ peste toate obstacolele care vor apărea pe parcursul acestui drum greu care abia a început. Doamne Ajută!

P.S.: Fotografii din arhiva personală a domnului Florin Motroc.