Eșecul Tamaș

octombrie 17, 2013 in Special

„Johnny” Tamaș a rezistat doar o săptămână la CFR. Un record negativ care îl aruncă în lumea mediocrității!

„Johnny” Tamaș a rezistat doar o săptămână la CFR. Un record negativ care îl aruncă în lumea mediocrității!

Ceea ce s-a întâmplat cu Gabi Tamaș la CFR Cluj, și nu numai, constituie o lecție de dirigenție pentru copiii care visează să ajungă fotbaliști. Nu faceți ca Tamaș! Cam ăsta e mesajul pe scurt. Din păcate, Tamaș, Mutu și alții ca ei sunt idoli pentru mulți copii. Ca fotbaliști. Grav este că stilul lor de viață poate fi perceput greșit ca și cum ar face parte din normalitate. Dincolo de stadion acesta este riscul major al aventurilor marca „Johnny Tamaș”. Eșecul transferului la CFR este ultima picătură care a umplut paharul. De acum încolo nu mai e nimic de pus. Poate doar de… scurs. 🙂 Lăsând gluma la o parte, eșecul Tamaș trebuie să reprezinte un semnal de alarmă asupra criteriilor de selecție, transfer și promovare a jucătorilor. Alcoolul, manelele și scandalul nu fac casă bună cu performanța. Doar la cluburile de… noapte!

Ca fotbalist, Gabi Tamaș a avut calități incontestabile. Poate le mai are dar în ritmul în care o ține cu chefurile n-aș prea crede. Pe 8 octombrie, în editorialul „Johnny Tamaș”, spuneam că „e riscul CFR-ului și al celor care au decis aducerea sa” și că „Tamaș riscă să devină prizonierul lui Bachus, iar apoi să-și distrugă cariera și viața!”.
Îmi pare rău că am avut dreptate. Pentru Tamaș, ca om. Marți, CFR-ul i-a spus „pleacă”. Doar o săptămână de contract. Seamănă a record negativ. Cred că oamenii ăia, în frunte cu președintele Iuliu Mureșan, s-au speriat când au văzut pe cine au băgat în vestiar. 🙁
Repet și acum: mă miră că un club precum CFR a făcut o așa gafă. Dar nu e nici prima și nici ultima în România. Cluburile noastre angajează jucători fără să le pese de viața lor de dincolo de stadion. Numele, CV-ul și dvd-ul. Astea contează, într-o primă fază, după care se miră când văd „vedetele” că dau la boboci peste geamul taxiului.
Liga 1 putea să fie o rampă de (re)lansare pentru Gabi Tamaș. A picat și odată cu ea cam toată cariera acestui jucător. Dacă își băga mințile în cap mai avea o speranță. Inclusiv la națională care în barajul pentru Rio are nevoie de jucători cu experiență. Păcat. Eșecul Tamaș este un motiv suficient de puternic de a le arăta copiilor, tinerilor de lângă noi că nu așa se bate drumul spre glorie!