Dosarul „Pariurilor”

iunie 10, 2013 in Special

În lumea pariurilor se învârt bani, foarte mulți bani. Din păcate aceștia alterează ierarhiile competiționale!

În lumea pariurilor se învârt bani, foarte mulți bani. Din păcate aceștia alterează ierarhiile competiționale!

După dosarul „Valiza” cel al „Pariurilor” anunță un scandal și mai și. Lumea știe că se joacă mize mari pe fel și fel de meciuri sau evenimente din fotbalul românesc. Presa a scris destul pe tema asta dar nu au apărut acele probe zdrobitoare care pot trimite cazurile dubioase pe masa justiției. Se tot vorbește despre „trepăduși” puși să depună sume mari de bani pe un meci sau altul. S-au întâmplat lucruri ciudate la multe partide. Problemele sunt complexe, inclusiv din punct de vedere fiscal. Câtă vreme numele și CNP-ul celor care depun biletele la pariuri rămân anonime e greu de făcut ceva concret pentru că la ridicarea câștigului, unde se cer aceste date, ajung alte persoane. Dosarul „Pariurilor”, probabil următorul scandal de amploare din fotbalul românesc!

Rezultate ciudate, comportamente anormale la unii fotbaliști, „surprize” care mai de care. Sunt doar câteva dintre „picanteriile” care au pus lumea pe gânduri sau cu gândul la… pariuri. O boală mondială a fotbalului, un cancer care omoară orice urmă de competiție și sportivitate.
În peluze se discută vrute și nevrute pe tema asta. Imaginația atinge cote maxime mai ales când echipa favorită este învinsă dar un sâmbure de adevăr există. Pariurile alterează fotbalul, îl strică, îl fac să pută și mai tare. A scris presa, au declarat despre asta oameni importanți din fotbal.
Și totuși problema se poate rezolva. Prima dată, fiscal. La depunerea biletului ar fi bine să se înregistreze numele și CNP-ul depunătorului. Să se știe cine are tupeu să joace un bilet de mii, zeci sau sute de mii de lei pe un singur meci. Așa aflăm și omul și… meciul suspect. Astăzi nu se întâmplă asta. Numele și CNP-ul sunt solicitate doar la ridicarea banilor, iar atunci vine altcineva. Plătește 25% impozit și gata. Banii sunt albi!
Sportiv, e mai greu de dovedit. Sunt alte instituții specializate în așa ceva. Prea s-a tot comentat despre pariuri ca să nu se întâmple ceva. Vorbim de bani mulți, poate chiar averi frumușele ridicate din așa ceva. Cine le-a făcut să răspundă însă fenomenul fotbalistic trebuie curățat. Un dosar al pariurilor există. Undeva…