Doliu și speranță

noiembrie 3, 2015 in Special

O inimă din candele, în memoria victimelor din Clubul „Colectiv”. Dincolo de ea trebuie să existe speranță!

O inimă din candele, în memoria victimelor din Clubul „Colectiv”. Dincolo de ea trebuie să existe speranță!

Tragedia de la „Colectiv” este fără margini. Cuvintele nu sunt suficiente pentru a exprima durerea mamelor și taților care și-au pierdut copiii în acel incendiu devastator. Au fost trei zile de doliu național în care ar fi trebuit să ne reculegem și să ne gândim cum să facem ca să nu se mai întâmple așa ceva. Din motive mai mult sau mai puțin justificate diferite competiții sportive și-au văzut de drum. Inclusiv fotbalul. Nu cred că a fost ok dar sportul poate face mai mult pentru acei tineri. În orice federație, la orice nivel, meciurile care vor urma să se joace cu gândul și sufletul pentru victimele de la „Colectiv”, iar fondurile colectate să ajungă la familiile îndoliate, la răniții care au nevoie de tratament și ajutor. Ar fi un gest de solidarite prin care sportul poate oferi speranță dincolo de doliu!

Federația Română de Fotbal a decis doliu în fotbalul românesc până la sfârșitul anului. Un gest corect, uman, sincer. Dar mai e nevoie de ceva. Fotbalul poate oferi mai mult: toate încasările de la meciuri să fie donate celor aflați în suferință după tragedia de la Clubul „Colectiv”. Dacă suporterii vor fi chemați pe stadioane ei vor veni în număr mare.
Valabil pentru toate disciplinele. Sportivii sunt solidari în astfel de momente grele, iar colectarea de ajutoare financiare va aduce o rază de speranță celor care acum suferă. Așa cum sună motto-ul acestui blog: „Pentru fiecare persoană, sportul este un prilej de îmbunătățire a felului său de a fi” (Pierre de Coubertin).
La nivel de juniori și seniori, pe orice teren de sport, în orice sală, pe orice stadion se pot face acțiuni de colectare de fonduri pentru victimele din „clubul morții”. Până la sfârșitul anului. Cred cu tărie că orice entitate sportivă din România e gata să ajute, iar iubitorii de sport vor fi acolo unde este nevoie de ei. Cu ce pot, cu ce au.
Dincolo de doliu, de lacrimi, de durere, există o rază de speranță pentru cei rămași în viață, pentru familiile aflate în suferință. Datoria noastră este să-i ajutăm ACUM. Toți cei care trăim alături de fenomenul sportiv putem contribui la alinarea suferințelor, la speranță din dragoste de viață!