Divort asteptat

mai 26, 2010 in Liga 1

Amanata de cateva ori, demisa lui Ioan Ovidiu Sabau baga Poli Timisoara in criza. Principalul motiv pare sa fie relatia cu suporterii. Iata ca lipsa de rabdare se transfera foarte usor din lojele patronilor in peluzele arenelor. In ultima vreme, Sabau a fost contestat vehement si s-a decis sa plece din Timisoara. Pus in fata faptului implinit, patronul Marian Iancu ar prefera un tehnician strain. Dar mai stii?

E greu sa te pui cu fanii. In acelasi timp nu e normal ca intr-un fotbal si asa vai de mama lui sa mai vina si suporterii cu propuneri pentru cine ramane si cine pleaca de la o echipa. Demersul este la fel de anormal si daunator ca si implicarea unui patron in alcatuirea primului unsprezece sau a tacticii de joc.
Ioan Ovidiu Sabau a avut parte de un sir lung de reactii ostile din partea fanilor timisoreni care i-au macinat rabdarea. Asta l-a facut sa sufere, sa nu doarma noptile, sa se consume. E greu sa lucrezi intr-un astfel de climat iar – mai devreme sau mai tarziu – te decizi sa pleci, indiferent de reteta financiara pe care o lasi in urma.
Sabau nu este un caz singular. La echipele din Bucuresti chiar a devenit o moda sa contesti antrenorul si/sau jucatorii, ca sa nu mai zic de patroni sau actiunari. De multe ori chiar cei din urma s-au aflat in spatele unor asemenea actiuni. Nu vreau sa insinuez ceva dar in ultimele sezoane s-a tot vorbit despre asta.
Fanii lui Poli il contesta pe Sabau pentru rezultatele nesatisfacatoare ale echipei. Adevarul este ca formatia banateana putea scoate mai mult in ultima editie de campionat. „Viola” a pierdut o caruta de puncte la echipele de mana a doua si asta i-a suparat tare pe suporteri. Chiar si asa, schimbarea unui tehnician o decide staff-ul administrativ al clubului, actionariatul, dar in nici un caz peluza.
Una peste alta, despartirea dintre Ioan Ovidiu Sabau si FC Timisoara era asteptata si asumata de cele doua parti. Nu mi se pare normal acest ritm nebun de a schimba antrenori insa asa este moda pe la noi. Si ne mai miram ca nu avem rezultate. Pai cum sa fie din moment ce nu apuca sa se usuce cerneala semnaturii pe contract ca antrenorul este deja demis. O mare problema pentru fotbalul romanesc, a carei rezolvare se tot amana de la un sezon la altul. Mai grav este ca nu exista semne de normalizare a relatiei antrenor-club. Dimpotriva…