Dinamo, coșmar de Halloween!

noiembrie 1, 2014 in Liga 1

Coșmarul lui Dinamo de Halloween s-a numit Lukas Szukala. Golul marcat de fundașul Stelei în prelungirile primei reprize a rupt echilibrul de forțe!

Coșmarul lui Dinamo de Halloween s-a numit Lukasz Szukala. Golul marcat de fundașul Stelei, în prelungirile primei reprize, a rupt echilibrul de forțe!

Steaua s-a impus în „Marele Derby” la scor de neprezentare, 3-0. Dinamo a avut o primă repriză bună, cu ocazii, dar a ratat la greu. Fotbalul nu iartă niciodată, iar în minutele de prelungire ale primului mitan Szukala a deschis scorul. Acolo s-a rupt filmul pentru „câinii” antrenați de Stoican. Papp și Keșeru au semnat un nou succes al „roș-albaștrilor” în fața marii rivale. Experiența și-a spus cuvântul. Putea fi și mai rău. Superioritatea campioanei en-titre a fost evidentă în timp ce Dinamo a trăit o nouă noapte de coșmar. Din păcate, distanța valorică dintre cele două rivale crește de la an la an. O temă de analizat pentru dinamoviști!

Poate că Dinamo ar fi meritat mai mult după cum a început meciul sau după cum a jucat în prima repriză. „Câinii” și-au bătut joc de ocazii, iar o echipă ca Steaua nu iartă așa ceva. În minutele de prelungire, Szukala a turnat plumb în picioarele dinamoviștilor cu un gol care a rupt echilibrul de până atunci.
În repriza secundă Steaua a preluat, definitiv, controlul ostilităților. Culmea, după ce a fost schimbat Sânmărtean. Vedeta Stelei a dat din cap în semn de nemulțumire dar de data asta antrenorul Costel Gâlcă este acoperit de… fapte. „Pictorul” avea un cartonaș galben și cum a mai comis-o în alte partide importante Gâlcă a preferat să nu riște. Era 1-0. După care Papp și Keșeru au semnat victoria la scor de neprezentare.
Poate că Dinamo merita mai mult. Măcar un gol. Poate că nu. „Câinii” au pus suflet dar diferența de valoare și mai ales experiența meciurilor cu miză a făcut diferența pe tabelă. Un semn bun pentru viitorul „roș-albilor” a fost debutul lui Patrick, fiul fostului internațional dinamovist Florentin Petre, aflat la primul mare derby din carieră.
În tribuna oficială a „Arenei Naționale” s-a aflat și noul selecționer al naționalei României, Anghel Iordănescu. Cred că a avut ce să vadă la ambele echipe. La cum a jucat Sânmărtean e posibil să-i dea nr. 10. Și chiar merită un astfel de privilegiu.
Altfel, un derby care s-a ridicat cu mult peste media campionatului. Și ar fi bine să avem parte de mai multe meciuri de acest gen în Liga 1. Nu de alta dar fotbalul fără spectacol nu valorează nici două parale!