De la „Marele Derby” la… Ivan Patzaichin ?!

octombrie 31, 2014 in Liga 1

În ultimii ani, Steaua s-a impus la pas în meciurile cu Dinamo. Ce va fi în această seară?

În ultimii ani, Steaua s-a impus la pas în meciurile cu Dinamo. Ce va fi în această seară?

Steaua – Dinamo, pentru a 157-a oară față în față. Steaua – Dinamo, cel de-al 131- lea episod în prima divizie. Un meci în care locurile din clasament nu valorează nici măcar cât o ceapă degerată. Orgolii, istorie, revanșă. „Marele Derby” adună trăiri, pasiuni și povești de neuitat. Trupa din Ghencea are avantajul unui lot valoric și omogen, iar Dinamo se prezintă la derby cu dorința de a da marea lovitură după ce în ultimii ani a cam fost ciuca bătăilor. Lumea se așteaptă la spectacol dar dorința de victorie a ambelor formații ar putea duce spre un joc pragmatic, la rezultat. Să sperăm că și suporterii vor oferi un show de zile mari. Nu de genul celui pus la cale de fanii steliști care s-au gândit să-și ironizeze adversarii cu un steag roș-albastru în mâna statuii lui Ivan Patzaichin. O prostie. Patzaichin a reprezentat România cum a știut mai bine și merită respectat. Steaua – Dinamo, pe „Arena Națională”, ora 20:30, în direct la Look TV!

Steaua este favorită. O spun specialiștii, o spun cifrele, o spun rezultatele directe. Dar în „Marele Derby” toate astea valorează foarte puțin. Chiar deloc. Orgoliile nemăsurate acoperă decalajul de valoare. Orice se poate întâmpla atunci când este vorba despre Steaua – Dinamo.
Prin redacții circulă deja cele două formule de echipă. Steaua: Arlauskis – Papp, Szukala, Varela, Toșca – Prepeliță, Sânmărtean – Stanciu, Chipciu, Tănase – Keșeru. Dinamo: Marc – Fai, Durimel, Cordoș, Grecu – Bărboianu, Boubacar – Rotariu, Matei, Lazăr – Alexe.
Dacă ne uităm la aceste formule de echipă Steaua este în avantaj. Teoretic că pe gazon ambiția dinamoviștilor poate acoperi cel puțin o parte din decalajul valoric. În plus, meciul se joacă pe „Arena Națională”. Un avantaj pentru „roș-albaștrii” care vor avea spații mai mari de manevră decât dacă partida s-ar fi jucat în Ghencea.
Va mai exista un derby, în tribune. Sperăm că va fi frumos și fără incidente. Frumusețea fotbalului stă și în așa ceva nu în steaguri agățate de mâna unor… statui. Cum a fost ironia ultrașilor steliști cu drapelul roș-albastru pus la statuia lui Ivan Patzaichin de la intrarea în stadionul „Dinamo”. 🙁 O „poantă” ieftină și fără sens!
Să vedem ce va fi în „Clasicul României”. Vrem fotbal, spectacol și multe goluri. La urma urmei în asta stă frumusețea fotbalului!