Dinamo, aproape de marea schimbare?

februarie 27, 2013 in Liga 1

Ionuț Negoiță ar putea reda lui Dinamo identitatea pierdută. Cineva trebuie să se implice acolo pentru că altfel se alge praful și de ce mai e bun!

Ionuț Negoiță ar putea reda lui Dinamo identitatea pierdută. Cineva trebuie să se implice acolo pentru că altfel se alge praful și de ce-a mai rămas bun!

În sfârșit, la Dinamo încep să se limpezească apele. Am spus de multă vreme că echipa nu poate avea rezultatele așteptate dacă nu are liniște, iar liniștea în vestiar este adusă de bani. Varianta cu mai mulți acționari s-a dovedit a fi falimentară. În fotbalul nostru au avut succes cluburile cu un singur patron. O singură voce care să taie sau să spânzure. Exemplele CFR Cluj, Steaua, Oțelul, Unirea Urziceni, FC Vaslui, Rapid, Poli Timișoara sunt dovada acestei stări de fapt. Uite că și Dinamo a ajuns în acest punct. Ionuț Negoiță este gata să preia pachetul majoritar de acțiuni. Dragoș Săvulescu s-a retras, iar domnul Nicolae Badea este aproape de o decizie similară. Cel puțin asta spune presa. În „Ștefan cel Mare” a început marea schimbare?

Starea de incertitudine financiară complică și mai tare deruta de la Dinamo. Datoriile către buget și terți nu mai pot fi amânate la infinit. Jucătorii și-au lungit gâturile cu ochii după bani. Nimeni nu mai știe cine e șeful la Dinamo. O degringoladă care, dacă nu este oprită urgent, acum, poate anula munca jucătorilor și antrenorilor din această iarnă.
Se pare că nu mai e mult până la limpezirea apelor. Mass-media a comentat azi, pe larg, despre preluarea pachetului majoritar de acțiuni de către Ionuț Negoiță. Ar fi o mișcare înțeleaptă. De la Crăciun încoace, domnul Negoiță a tot spus că vrea să se implice total, că vrea să plătească datoriile sau o mare parte din ele, că vrea să plătească salariile restante, că vrea să investească serios.
Am avut ocazia să-l cunosc pe Ionuț Negoiță. Mi-a lăsat o impresie foarte bună. Un tip calm, de care va avea nevoie în fotbal, cumpătat în tot ceea ce spune și face. Un profil mai apropiat de cel al domnului Badea care apărea mereu, la greu, pentru a explica presei înfrângerile sau alte nereușite.
Nu l-am cunoscut însă pe domnul Negoiță ca investitor în fotbal. Sunt curios. Probabil va avea ocazia să demonstreze de ce este în stare și chiar cred că va reuși. Are mulți prieteni influenți care știu ce înseamnă regulament, reguli, management și marketing sportiv. Nimic surprinzător. Dinamo așteaptă normalitatea!