Demolarea valorilor, o specialitate românească!

iunie 9, 2014 in Special

Simona Halep, o mare campioană, un mare caracter!

Simona Halep, o mare campioană, un mare caracter!

Nu s-au stins încă ecourile marii finale de la Roland Garros că deja s-a trecut la demolarea performanței reușită de Simona Halep. Nu e de mirare. Etichete gen „țărăncuță” puse pe fruntea Simonei în comparație cu cele gen „lady” din dreptul Șarapovei arată cât de jos pot coborâ comentariile. Negarea valorilor este de multă vreme un sport național. Cei care nu sunt în stare să facă un lucru măreț cad pradă frustrării. Inevitabil. Simona este o „țărăncuță” pentru că și-a păstrat respectul față de valorile familiei și dragostea față de țară. Ce e rău în asta? Trebuia să apară în revista „Playboy”, ca Șarapova, pentru a primi eticheta de… „lady”? 🙂 Despre ce valori vorbim? Dar așa e la noi și de aceea suntem unde suntem ca națiune. În loc să susținem valorile facem ce facem și le punem pe goană. O specialitate românească… „à la carte”!

Presa internațională pune la zid arbitrajul ostil de care a avut parte Simona Halep în finala de la Roland Garros, iar în România au apărut vorbe stupide vizând valoarea și performanța ei. Ce bătaie de joc!
Mai bine să se spună că în loc de 20 de secunde Maria Șarapova servea după… 40, iar arbitrul Kader Noumi se făcea că plouă. După setul doi, „Mașa” a fost lăsată să plece la vestiare unde a stat mai mult decât îi permitea regulamentul. Probabil că arbitrul era vrăjit de fundulețul ei de „lady” și de aceea a uitat de… avertismente. Apoi mingea de pomină, la 4-4, în decisiv. Unul dintre tușieri a strigat că mingea a fost afară, Simona s-a oprit, iar Șarapova a primit punctul pe tavă. Ca o „lady”. Halal arbitraj!
Mă întreb ce-o fi în sufletul acestei fete când aude cum este „apreciată” în țară. Simona a dat dovadă de mult bun-simț, de respect, de decență. Și ce a primit în schimb? Aprecieri deplasate ca să nu le spun jigniri. De ce așa?
Oare de ce se întâmplă asta în România? De ce se aruncă cu noroi în valorile autentice? Indiferent de domeniul de activitate. Mai ales în sport. Frustrarea e mare, iar când cineva captează atenția milioanelor de români este executat în fel și chip. În loc de rente, premii, medalii sau decorații, Simona Halep are parte de vorbe grele. Păcat!