De ce nu ia titlul FCSB?

mai 16, 2019 in Liga 1

FCSB nu a câștigat campionatul nici în acest sezon. Gluma se îngroașă. Până când?

1. Patronul Gigi Becali s-a implicat prea mult în munca antrenorilor impunându-le anumiți jucători sau modificări în echipă. 2. Tensiunea în vestiar a fost întreținută tot de Gigi Becali care azi critică anumiți jucători, iar mâine îl lăuda pe la toate televiziunile. 🙁 🙂 3. Antrenorii nu au avut puteri depline în vestiar, iar asta a șubrezit serios respectul jucătorilor față de ei. 4. Din cauza schimbărilor prea dese de antrenori și a cerințelor impuse de domnul Becali nu s-a format un „ax central” de valoare în jurul căruia să se contureze un „11” de bază. Patru motive clare care explică eșecul FCSB din ultimele patru sezoane. Ultimul titlu a fost câștigat de antrenorul Costel Gâlcă, în 2015, alături de Cupa României și Cupa Ligii. Și de bine ce-a fost Gigi Becali l-a pus pe liber. De atunci s-a tras cortina la FCSB și probabil va mai sta trasă dacă patronul „roș-albaștrilor” nu-și schimbă… năravul!

Prea multe implicări în treaba antrenorilor. Ăsta e marele păcat de care nu poate scăpa Gigi Becali. Patronul FCSB confundă părerile sale despre fotbal cu sfaturile date celor de meserie. Tactice dar și la schimbările de jucători. La asta aș mai adăuga „spovedaniile” făcute la televiziuni unde a anunțat formula de echipă cu multe zile înaintea meciului. Ce surpriză să mai fie pentru adversar? Ce să le mai spună antrenorul jucătorilor care la ceas de seară nu s-au regăsit pe lista scurtă?
Criticile în valuri vizând un jucător sau altul au adus mult rău echipei. Astăzi „Băi, Mbappeule…”, mâine „Va ajunge mare!”. 🙁 🙂 Și nu numai Florinel Coman a fost în situația asta. Mulți. În special jucătorii tineri dar și cei cu experiență. Majoritatea greșelilor făcute de ei se datoresc tocmai acestui amestec de critică și laudă în alternanță. Oricât de tare ar avea nervii un jucător când știe că poate intra în colimatorul patronului după joc apar ezitări în prestația sa, iar neîncrederea își face repede loc.
Antrenorii nu au avut puteri depline în vestiar. Când jucătorii află seara de la televizor cine intră și cine iese sau în ce sistem vor juca ce să le mai spună antrenorul? Până acum Gigi Becali nu a acceptat să schimbe acest „stil” și a pierdut titlul de patru ori la rând. În 2015, antrenorul Costel Gâlcă câștiga campionatul, Cupa și Cupa Ligii dar atunci patronul FCSB nu a fost lângă echipă.
Schimbările repetate de antrenori și viziunile patronului despre fotbal au șubrezit stabilitatea echipei. În ciuda rezultatelor bune din competițiile europene, chiar dacă în acest sezon FCSB nu a ajuns în grupe, s-a creat un dute-vino prea mare la capitolul transferuri. Acest mercato continuu plus sfaturile patronului nu au ajutat antrenorii să găsească un ax central stabil în jurul căruia să construiască o formulă de echipă competitivă și de durată.

P.S. Aș mai adăuga ceva: accidentările prea dese. A fost coadă la doctor. De când s-a pus punct colaborării cu preparatorul fizic Thomas Neubert la FCSB au apărut accidentări pe bandă rulantă. Coincidență sau nu dar asta e realitatea. Fără o pregătire fizică beton e greu să câștigi campionate ca să nu mai vorbesc de prezența în grupele competițiilor continentale. Ceva trebuie schimbat și aici că lucrurile nu au mers bine!