IN MEMORIAM – ȘTEFAN MANEA: O viață pentru o idee – sănătate din plante !!!

mai 14, 2019 in Natură și sănătate

Dipl. Ing. Chim. ŞTEFAN MANEA

IN MEMORIAM: Astăzi se împlinește un an de când a plecat dintre noi un om de mare valoare,  Dipl. Ing. Chim. ȘTEFAN MANEA, fondatorul companiei „Hofigal”. Un cercetător de prestigiu care și-a închinat viața și cariera pentru a oferi românilor, și nu numai, sănătate din plante. Am avut onoarea și privilegiul de a colabora cu domnul Ștefan Manea și am înțeles de la dânsul că „natura este medicina viitorului”.
RESPECT ȘI ONOARE !!!
Dumnezeu să-l odihnească !!!

În onoarea domnului Ștefan Manea iată unul dintre numeroasele articole scrise de dânsul pentru și despre sănătate.

De ce Omega 3 & Omega 6 Vegetal?

„Eşti ceea ce mănânci” – Gillian McKeith
„Alimentele trebuie să fie medicamentele voastre şi medicamentele voastre să fie alimentele” – Dictonul lui Hipocrate
„Gândeşti aşa cum mănânci” – Patrick Holford
Enunţate în epoci diferite de diverşi autori, au rămas la fel de actuale şi în zilele noastre. Uleiul de peşte şi compoziţia sa în omega 3 şi omega 6 sunt deja bine cunoscute; de asemenea, se cunoaşte rolul “grăsimilor inteligente” ca arhitecţi ai inteligenţei superioare la orice vârstă. Unele grăsimi nu doar ne sunt de folos ci sunt vitale pentru sănătatea mintală.

În cărţile Factorul Omega-3. Dieta revoluţionară Omega-3 pentru sănătatea creierului şi împotriva depresiei – Dr. Andrew L. Stoll şi Vindecă stresul, anxietatea şi depresia fără medicamente şi fără psihanaliză – David Servan-Schreiber, sunt menţionate peste 200 de studii clinice, din care rezultă că aceste grăsimi ne ţin departe de o multitudine de boli. Am făcut această introducere pentru a înţelege de ce americanii au ajuns la concluzia că nesocotirea acestor grăsimi în hrană a condus la „greşeala secolului trecut” privind alimentaţia, cu consecinţe grave: obezitatea, apariţia unor boli grave la copii şi nou-născuţi, dar şi la persoanele în vârstă (uleiul de peşte s-a presupus că ar fi salvarea, ceea ce s-a şi demonstrat).
În ţara noastră „untura de peşte” este folosită de peste 100 de ani.
Calitatea apei sau mai bine zis, a mediului de viaţă al peştilor, se reflectă în calitatea şi compoziţia uleiului de peşte. Poluarea apelor cu săruri de mercur, plumb şi alte metale grele îşi pune amprenta asupra tuturor organismelor vii. Metalele grele nu se metabolizează şi deci nu se elimină, fapt arătat şi de Patrick Holford în cartea sa „Gândeşti aşa cum mănânci”.Tabel demonstrativ
În acest context, am gândit o alternativă de obţinere a Omega 3 şi Omega 6 din alte surse – plantele.
Această idee, extrem de complexă, a luat MEDALIA DE AUR LA BRUXELLES.

EUREKA 2012 BRUXELLES 15-17 Noiembrie Expoziţia internaţională de invenţii, cercetare şi tehnologii noi

EUREKA 2012 Bruxelles (15-17 Noiembrie) Expoziţia internaţională de invenţii, cercetare şi tehnologii noi

OMEGA 3 & OMEGA 6 VEGETAL de 900 mg

Noul produs OMEGA 3 & OMEGA 6 VEGETAL de 900 mg are în compoziţie: ulei din seminţe de cânepă, ulei din seminţe de in, ulei din fructe de armurariu, ulei din seminţe de negrilică, ulei de cătină, vitamina E şi excipienţi.
Compoziţia realizată încearcă şi reuşeşte să înlăture unele deficienţe ale uleiurilor vegetale. Iată ce spune Holford („Gândeşti aşa cum mănânci”)
„De ce dieta zilelor noastre devine din ce în ce mai deficitară în grăsimi Omega-3 decât Omega-6? Totul se întâmplă pentru că „bunicul” familiei Omega-3, acidul alfa-linolenic (ALA) şi ,,nepoţii” lui activi din punct de vedere metabolic, EPA (acidul eicosapentaenoic) şi DHA (acidul docosahexaenoic) sunt mai mult nesaturaţi şi de aceea mult mai predispuşi la distrugere prin gătirea, încălzirea şi procesarea alimentelor. De fapt, în ziua de azi, o persoană obişnuită mănâncă doar a şasea parte din cantitatea de grăsimi Omega-3 care se găsea în statisticile anului 1850 privind dieta oamenilor. Acest declin este cauzat atât de alegerile pe care noi le facem, dar mai ales de procesarea alimentelor.
Acizii graşi Omega-3 nu sunt importanţi doar pentru faptul că iau parte la formarea tecii de mielină a neuronilor. Ei sunt cei datorită cărora organismul şi creierul nostru produc prostaglandine, substanţe asemănătoare hormonilor, extrem de active. În fiecare an se descoperă din ce în ce mai multe funcţii ale acestor prostaglandine, dar ceea ce ştim sigur până acum este că ele relaxează vasele de sânge, micşorând astfel tensiunea arterială, ajută la menţinerea echilibrului apei în organism, cresc imunitatea, micşorează inflamaţiile şi durerile şi ajută la buna funcţionare a insulinei – necesară pentru asigurarea unui nivel echilibrat de zahăr în sânge. La nivelul creierului ele reglează eliberarea şi performanţa neuro-transmiţătorilor, cunoscându-se că stări precum depresia şi schizofrenia sunt direct legate de nivelul scăzut al acestora. Grăsimile Omega-3 îmbunătăţesc procesul de învăţare, problemele comportamentale, atenţia deficitară, depresia şi schizofrenia.”

Uleiul de cânepă, uleiul perfect al naturii!

Studii recente arată că ULEIUL PERFECT al naturii este uleiul de cânepă obţinut din seminţe de Cannabis sativa. Acest ulei este considerat a fi cel mai bun din punct de vedere nutriţional, datorită raportului aproape perfect dintre acizii graşi esenţiali Omega 3 şi Omega 6, cel mai apropiat de necesarul organismului uman – sub 1:3.
Uleiul de cânepă se obţine prin presare la rece. Hofigal deţine o instalaţie cu sistem de răcire a şnecului de presare şi uleiul nu depăşeşte 20-250C la curgere. Uleiul de cânepă conţine Omega 3 (acid linolenic), Omega 6 (acid linoleic) şi Omega 9 (acid oleic), dar şi vitamina E într-o cantitate importantă pentru valoarea şi totodată stabilitatea produselor în care se amestecă. Valoarea uleiului este dată şi de acidul gama linolenic (GLA) şi acidul stearidonic (SDA). Pe lângă acestea, uleiul mai conţine şi mici cantităţi de terpene şi metil salicilat (precursor natural al aspirinei).
Canabidiolul şi tetrahidrocanabidina sunt două substanţe active halucinogene obţinute din Cannabis indica (o subspecie a Cannabis sativa) scoasă în afara legii, fiind considerată drog. Cantităţile infime de canabidiol (CBD) şi THC (tetrahidrocanabidină) din Cannabis sativa au scos-o pe aceasta din rândul drogurilor. Astfel a fost înlăturată confuzia ce plana în jurul acestei plante minune şi cânepa este utilizată astăzi pentru sănătatea umană şi nu numai.
S-a demonstrat că 1 ha de cânepă echivalează cu 35 ha de pădure în ceea ce priveşte consumul de CO2, deci cânepa influenţează pozitiv sănătatea planetei.
Aş dori să fac o remarcă: oamenii încep să ia medicamente şi suplimente atunci când se îmbolnăvesc. Cânepa, inul şi negrilica au însă proprietatea de a preveni foarte multe boli, la orice vârstă, de aceea apelez la părinţi să îşi protejeze familiile.
Înainte de a ne „chimiza” mâncarea (la mijlocul secolului trecut) raportul dintre acizii omega 3 şi omega 6 era de 1:2 până la 1:4, iar acum s-a ajuns până la un raport de 1:10 până la 1:20, chiar până la 1:50 în SUA. De aceea au ajuns americanii să vorbească despre dezechilibrul acizilor graşi esenţiali în alimentaţie ca despre eroarea secolului trecut.
În numărul anterior am vorbit de bolile de inimă, care au crescut în secolul trecut cu peste 400% şi sunt în continuă creştere. Este greu de crezut pentru mulţi dintre noi că această creştere este provocată şi de lipsa din alimentaţie a omega 3. CUM?
Astăzi se ştie că Omega 3 şi Omega 6 intră alături de colesterol în structura membranelor celulare şi determină alimentarea cu oxigen a celulelor, precum şi formarea canalelor ionice celulare.
Teoria reducerii consumului de grăsimi (atât de fals mediatizată) duce şi ea la greşeala de a nu consuma grăsimile esenţiale (pe care organismul nu le produce). Este adevărat că există şi grăsimi ce nu trebuiesc consumate (cele saturate), cum ar fi: grăsimea de porc, untul şi mai ales, grăsimile rafinate şi supraprocesate, cum este margarina.
Teoria – să nu mâncăm produse ce conţin colesterol – este de asemenea, falsă. Colesterolul este produs de ficat în proporţie de 85%. Este calculat de creier (fără ştirea noastră) în funcţie de necesarul construirii de noi celule (înlocuirea celor moarte prin programul apoptic). Când HDL (transportorul grăsimilor) – colesterolul bun – este mic şi grăsimile nu pot ajunge în celule, este clar că organismul nu a avut celelalte componente pentru a forma noile membrane celulare (Omega 3, Omega 6, vitamine, aminoacizi, microelemente, enzime) pentru a forma noile membrane celulare. În aceste condiţii LDL – colesterolul rău – creşte şi se depune pe pereţii vaselor de sânge, ducând în timp la apariţia bolilor de inimă.
Concluzie: nu medicamentele care reduc producţia de colesterol sunt soluţia ci o hrană echilibrată. Lipsa colesterolului accelerează procesul de îmbătrânire.

Avem nevoie de minim 3-4 g/zi omega 3 şi omega 6 în raport de 3:1

Cercetările arată că avem nevoie de minim 3-4 g/zi Omega 3 şi Omega 6 în raport de 3:1, ceea ce înseamnă cca 10 g ulei de cânepă raportat la o dietă de cca 2000 calorii/zi.
Suplimentul alimentar Omega 3 & Omega 6 Vegetal (care conţine uleiuri de cânepă, in, armurariu, negrilică şi cătină) are efecte terapeutice la nivelul întregului organism.
Iată câteva din beneficiile vitale ale Omega 3 & Omega 6 Vegetal:
– intră în componenţa membranei fiecărei celule din organism, deci beneficiază toate cele peste 100 trilioane de celule din corp;
– acizii graşi sunt implicaţi în transportul oxigenului la nivel celular (unde au loc cca. 30.000 reacţii chimice pe minut);
– acizii graşi esenţiali protejează celulele de invazia radicalilor liberi, toxinelor, virusuri, bacterii şi alergeni;
– inhibă creşterea unor clase majore de patogeni ca: Aspergillius niger, Escherichia coli (gram negativi), Staphylococcus aureus (gram pozitivi), Pseudomonas aeruginosa;
– aceşti acizi măresc rata metabolismului şi produc mai multă energie – ne simţim mai energici;
– fiind dispersaţi în întreg organismul (după cum am arătat) distrug şi toxinele de pe suprafaţa pielii, din rinichi, plămâni sau tractul intestinal;
– intră ca precursori hormonali şi menţin echilibrul hormonal;
– sunt precursori ai unor enzime (la nivelul tuturor organelor) ca prostaglandinele, cu multiple roluri în organism: de reproducere, sistem nervos, cardiovascular;
– am arătat că omega 3 poate reduce colesterolul cu 60-70%;
– reduc gradul de absorbţie al alergenilor;
– cresc absorbţia calciului în oase, mai ales în prezenţa siliciului organic;
– ajută la revenirea musculaturii după efort;
– reduc inflamaţia şi agregatele plachetare;
– recuperează funcţia contractilă a inimii după un episod ischemic;
– ştiind că 12% din creierul uman este compus din grăsimi, înţelegem rolul grăsimilor esenţiale Omega 3 şi Omega 6.
Mai nou, ştiinţa demonstrează că lipsa acidului linolenic (omega 3) duce la creşterea tensiunii arteriale, agregare plachetară, piele uscată, slăbiciune, încetinirea creşterii la copii, probleme de vedere, schimbări comportamentale (a se vedea comportamentul unor persoane publice, în special politicieni, pe ecranele televizoarelor), disfuncţii ale sistemului imunitar.
Când se produce deficit de Omega 6 (mai rar) pot apare următoarele tulburări: acnee (atenţie adolescenţi!), eczeme, degenerarea ficatului şi rinichilor, probleme ale vezicii urinare şi prostatei, tulburări comportamentale, susceptibilitate la infecţii, cicatrizare lentă, sterilitate masculină, avort spontan, boli cardiovasculare.
De reţinut că toate aceste deficienţe SUNT REVERSIBILE cu condiţia corectării aportului de acizi graşi esenţiali Omega 3 şi Omega 6, fără însă a ignora aceste semne pe perioade lungi de timp, ceea ce ar duce la cronicizarea şi degenerarea afecţiunilor iniţiale.
Acidul gama-linolenic (GLA) şi acidul stea – ridonic (SDA) din cânepă pot fi utilizaţi de către diabetici, persoane cu deficienţe de zinc, persoane cu colesterolul mare, persoane cu infecţii virale. De asemenea, este vital pentru cei care consumă grăsimi neadecvate (saturate).
Acidul gama-linolenic ajută la hidratarea pielii, în dermatite atopice, psoriazis, boli cardiovasculare, în bolile psihice şi dezechilibre ale sistemului imunitar (a nu se uita ca întotdeauna conţine vitamina E în cantităţi importante).
Principala sursă de acid gamalinoleic este cânepa. Urmează inul şi negrilica (la arabi este numită Baraka, iar profetul Mohammed a spus „folosiţi Negrilică deoarece are leac pentru orice boală, în afară de moarte”). Noi am adăugat şi uleiul de armurariu pentru bogăţia în silimarină (silibină, silicristină şi silidianină), cu rol determinant în stabilitatea sistemului imunitar, iar prezenţa vitaminei E conferă activitate antioxidantă produsului.

Uleiul de cătină, un complex polivitaminic

Uleiul de cătină, şi el cu conţinut în vitamina E, îmbogăţeşte formula produsului nostru. Uleiul de cătină reprezintă un complex polivitaminic care asigură un aport optim de fitonutrienţi necesar dietei, în principal β-caroteni, vitamine liposolubile D, E, F, K, o serie de compuşi polifenolici, acizi graşi polinesaturaţi, aminoacizi liberi şi microelemente pentru susţinerea sănătăţii organismului şi îmbunătăţirea calităţii vieţii. Principalele sale acţiuni sunt:
– sursă naturală polivitaminică cu rol tonifiant general, vitaminizant, cu activitate antianemică, de stimulare a capacităţii de apărare naturală a organismului şi care participă la mecanismul de detoxifiere al acestuia;
– hrăneşte celula hepatică, stimulează sinteza de proteine în ficat, contribuie la îmbunătăţirea funcţiei de detoxifiere a ficatului;
– trofic retinian eficient, benefic în stoparea unor tulburări de vedere, combate procesul de diminuare a acuităţii vizuale;
– ajută la stimularea şi regenerarea măduvei hematogene;
– susţine sănătatea inimii şi este protector coronarian prin reducerea nivelului de lipide şi trigliceride din sânge, susţine creşterea nivelului seric al colesterolului bun (HDL-colesterol), îmbunătăţeşte circulaţia sanguină la nivelul capilarelor, fortifică pereţii vaselor de sânge;
– protejează şi stimulează regenerarea mucoasei tubului digestiv;
– are rol important în reglarea metabolismului sărurilor minerale, a microelementelor şi a respiraţiei celulare;
– în caz de suprasolicitare fizică şi intelectuală intensă, stres, pentru înlăturarea stării de oboseală;
– încetineşte procesul de îmbătrânire prin captarea radicalilor liberi superoxidici;
– prin conţinutul ridicat de β-caroteni manifestă o puternică acţiune antimutagenică;
– ajută la refacerea sistemului hematopoietic după chimioterapie şi iradiere;
– fiind o combinaţie echilibrată de multivitamine şi minerale susţine menţinerea sănătăţii ţesuturilor, influenţează pozitiv procesele de regenerare tisulară.

Tocoferolul din cătină şi cânepă are efecte anticancerigene

Uleiul de cânepă conţine în plus alfa-tocoferol şi gama-tocoferol, cu acţiunea de neegalat de protecţie a sistemului imunitar prin distrugerea radicalilor liberi.
O serie de afecţiuni precum bolile de inimă, hipertensiunea arterială, artroza, cataracta, diminuarea memoriei, îmbătrânirea pielii prin ridare etc, se datorează radicalilor liberi, acum cunoscuţi şi acceptaţi în unanimitate că ar sta la originea tuturor bolilor.
Vitamina E intervine în asigurarea funcţiilor normale ale glandelor sexuale, ameliorând menstruaţiile dureroase, tulburările de menopauză, atrofia testiculară, ovariană şi uterină, impotenţa. Ameliorează tulburările de creştere la copii, ajută la regenerarea pielii, intervine în metabolismul lipidic şi în sinteza proteinelor, menţine sănătatea ficatului, sistemului nervos şi ochilor. Favorizează utilizarea glicogenului de către ficat şi muşchi, inclusiv în muşchiul cardiac.
Vitamina E acţionează pozitiv asupra circulaţiei sanguine periferice, ajută la regenerarea pielii, intervine în metabolismul lipidic şi în sinteza proteinelor.
Vitamina E protejează inima şi arterele împotriva instalării aterosclerozei (aşa cum am arătat în numărul precedent) şi acţionează pozitiv asupra circulaţiei sanguine periferice.
S-a demonstrat că tocoferolul din cătină şi cânepă are efecte anticancerigene. Atât în cânepă cât şi în cătină se găseşte şi beta sitosterol, cu acţiune antivirală şi antifungică.
Trebuiesc menţionate terpenoidele prezente în ambele uleiuri – de cânepă şi cătină – cu efecte antiinflamatoare, antialergice şi citoprotective.
Aş vrea să subliniez şi alte proprietăţi ale uleiului de cătină sinergice cu cele ale uleiului de cânepă. Astfel:
Kemferolul acţionează ca: antiagregant, antialergic, antibacterian, antitumoral, antihistaminic, aniinflamator, antioxidant, antispasmotic, antiulceros, diuretic, hipotensiv, inhibitor al factorului de creştere tumorală, trofic al mucoaselor uterine, antiteratogen. Este eficient în tratamentul leucemiei, limfoamelor, radiculitei, inhibitor al factorilor de creştere tumorală, trofic al mucoaselor uterine, împotriva efectelor teratogene. Kemferol – prezent mai ales în uleiul de cătină, înhibă o serie de enzime „rele” ca: 5-lipoxigenaza, aldoreductaza, aromataza, c-AMP-fosfodiesteraza.
– cătina mai conţine şi Licopen, un carotenoid care nu se regăseşte în celelalte plante despre care am vorbit până acum.
– Quercitina (din uleiul de cătină) acţionează ca analgezic, antialergic, antihistaminic, antibacterian, antitumoral (în special mamar).
Uleiul de cătină utilizat de Hofigal în realizarea produsului Omega 3 & Omega 6 Vegetal este obţinut prin presare la rece (sub 35°C), pentru păstrarea activităţii enzimelor şi a celelalte componente.

Puterea antioxidantă a cătinei faţă de restul fructelor

În cartea sa „Uleiuri biblice tămăduitoare” David Steward spune:
„Alte proprietăţi tămăduitoare ale uleiurilor…
De parcă cele prezentate până acum nu erau de ajuns pentru a demonstra abundenţa uluitoare a uleiurilor esenţiale tămăduitoare, ele sunt şi cei mai puternici antioxidanţi din lume, care pot anihila radicalii liberi din organismul nostru.
Testarea ORAC (capacitatea de absorbţie a radicalilor din oxigen) este o procedură de laborator dezvoltată în 1992, la Institutele Naţionale de Gerontologie din Silver Springs, Maryland. Scala ORAC a fost adoptată de către Departamentul de Agricultura al SUA (USDA) care, în cooperare cu oameni de ştiintă de la Universitatea Tufts din Boston, Massachusetts, a aplicat recent testul ORAC pentru a măsura capacităţile antioxidante ale mai multor alimente, sucuri şi uleiuri. Cu cât scorul ORAC obţinut este mai mare, cu atât acel aliment sau ulei este mai capabil să distrugă radicalii liberi, întârziind astfel, procesul de îmbătrânire şi împiedicând apariţia cancerului şi a altor boli. Listele pe care vi le prezentăm în continuare oferă câteva exemple de scoruri ORAC:
Scoruri antioxidare (ORAC)(µmTE/100gm*) pentru fructe şi legume selectate:
– Morcovi………210
– Portocale……750
– Sfeclă……….840
– Zmeură…….1.220
– Căpşune…….1.540
– Afine……….2.400
– Cătină…….25.300
*unităţile ORAC de mai sus sunt exprimate în micromoli (µm)Trolox Echivalent (TE) la 100 g. Sunt surse care lucrează cu ORAC per kg, ale căror valori sunt de 10 ori mai mari. Atunci când comparăm valorile ORAC, trebuie să ne asigurăm că folosim aceleaşi unităţi”.
Rog să observaţi puterea antioxidantă a cătinei faţă de restul fructelor, de unde şi ine¬galabilele sale utilizări. Acesta este unul dintre motivele pentru care Hofigal prelucrează cătina la temperaturi sub 40°C, pentru a menţine capacitatea antioxidantă a uleiului, pulberilor sau a extractelor. Şi prin aceasta ne deosebim de ceilalţi producători de suplimente pe bază de cătină.

Omega 3 & Omega 6 Vegetal luat cu regularitate previne multe boli, inclusiv cancerul

Din cele prezentate putem sintetiza că produsul Omega 3 & Omega 6 Vegetal prezintă complexe beneficii asupra sănătăţii organismului uman, în:
– afecţiuni cardiovasculare – numeroase studii arată că reduce nivelele colesterolului şi trigliceridelor, cu efect antiagregant trombocitar, reduce tensiunea arterială;
– echilibrul hormonal – care, aşa cum am arătat, este complex prin tratarea simptomelor premenstruale şi ale menopauzei;
– sistem nervos – acizii graşi esenţiali sunt necesari pentru o structură sănătoasă a membranelor celulare, mai ales a celulelor nervoase, favorizează starea de calm şi concentrarea, fiind benefic în depresii şi boli ale sistemului nervos (depresie postpartum, Parkinson, Alzheimer, ADHA – în special la copii). La copii produsul este extrem de important pentru dezvoltarea capacităţii intelectuale;
– afecţiuni ale pielii şi mucoaselor, aşa cum am mai subliniat: eczeme, psoriazis, lupus şi colită ulceroasă;
– artrită reumatoidă şi alte afecţiuni inflamatorii;
– osteoporoză – uleiurile de in, cânepă şi cătină fac un sinergism în efectul păstrării calciului în organism şi împiedică apariţia acestei boli grele;
– diabet zaharat – cercetări recente, în special pe uleiul de cânepă, au arătat efectul benefic asupra lipidelor serice şi al echilibrului glicemic;
– sistemul imunitar – am arătat că uleiul de in, cătină şi mai ales cel de cânepă, au mari cantităţi de vitamina E şi toţi β-carotenoizii, ceea ce conduce la distrugerea radicalilor liberi, deci la protejarea SN;
– oboseala – acizii Omega 3 vegetali reduc foamea, cresc rata metabolismului, arzând astfel mai multe grăsimi.
Sunt numeroase studii privind cancerul şi cred că nu toate teoriile au fost luate în calcul sau demonstrate în totalitate. Deşi reuşite în domeniu sunt foarte multe, mă abţin de la comentarii (teoria Ellen W Cutler cu privire la ocuparea canalelor ionice).
Un lucru este cert, produsul Omega 3 & Omega 6 Vegetal luat cu regularitate previne multe boli, inclusiv cancerul.
Acest produs se adresează tuturor indiferent de vârstă, pentru memorie şi oprirea procesului de îmbătrânire. Luat de către femeile însărcinate previne dificultăţile la naştere şi îmbunătăţeşte dezvoltarea intelectului la viitorul copil. De altfel, concluziile unor studii efectuate în Marea Britanie pe trialuri mari de gravide au evidenţiat că suplimentarea dietei cu omega 3 şi omega 6 reprezintă o adevărată investiţie în calitatea generaţiilor viitoare.
Omega 3 & Omega 6 Vegetal cu o formulă – premieră mondială – a luat Diplomă şi medalia de AUR la Brussels. El este o alternativă la produsul Ulei de peşte Omega 3 şi Omega 6.

Diploma Eureka

Diploma Eureka

Există pe piaţă uleiuri de peşte care pentru a fi stabilizate sunt iradiate. Iată cum arată un grafic comparativ privind activitatea antioxidantă a uleiului de peşte de la Hofigal şi altul, ales aleator de pe piaţă.

Tabel explicativ

Tabel explicativ

Păcat că oamenii se autodistrug din dorinţa de îmbogăţire!
Refacerea mărilor şi oceanelor va dura SECOLE…

Dipl. Ing. Chim. ŞTEFAN MANEA

Revista HOFIGAL – Natură și Sănătate Nr. 35, decembrie 2015