De 181 de ori handbal…

decembrie 31, 2014 in Handbal

Hanbalistele de la ACS Școala 181 SSP București (junioare I) țintesc titlul de campioană națională.

Handbalistele de la ACS Școala 181 SSP București (junioare I) țintesc titlul de campioană națională.

Nu mai sunt multe ceasuri şi ne despărţim de 2014. Un an cu bune şi rele. Pentru fiecare. Important este să ne gândim la sport, să facem sport, iar cei care pot chiar mai mult decât atât. Adică, performanţă. Şi am decis să dedic aceste rânduri de sfârşit de an handbalistelor de la ACS Şcoala 181 Bucureşti. Fete admirabile. Pun pasiune, vor performanţă, mai strâmbă un pic din nas atunci când nu le convine ceva dar ideea este că vor să ajungă sus. Acolo unde se avântă doar vulturii. Din acest motiv au toate şansele să reuşească. Dar mai e nevoie de ceva. De un lucru fin: disciplină. Puterea unui grup stă în disciplină. Asta înzeceşte puterea echipei, forţa de joc şi, în final, obținerea unor rezultate memorabile!

Nu știu dacă în handbalul românesc există un alt club cu capital privat care să adune nouă titluri naționale în șapte ani. Fetele de la ACS Școala 181 București se pot mândri cu o asemenea performanță. Și asta pentru că de echipă se ocupă un om care mănâncă handbal pe pâine: Maximilian Gavrilă. Alături de soția sa, doamna Lili Gavrilă. De antrenorul Manu Stănescu. O viață pentru două idei: handbal și performanță!
Din toamna acestui an întâmplarea a făcut să mă atașez de acest grup. Simpatic din multe puncte de vedere. În primul rând fetele. Sportive profesioniste dacă ne gândim că fac zilnic „naveta” școală – sală. Profesioniste și pentru că bat aproape tot. Mai ales rivala din Capitală, CSM București. 🙂
În sport este întotdeauna loc de mai bine. Unele dintre fete mă știu, altele, nu. Le spun cu sinceritate că fără disciplină și concentrare totală e păcat de efortul generos pe care îl depun aproape zilnic. Și aș mai adăuga ceva: comunicare. Un grup înseamnă respectarea de TOȚI a regulilor, a antrenorului, a deciziilor. Fără așa ceva nu se poate ajunge sus, credeți-mă!
Dar mai e vreme să vorbim despre asta. Fetele de la „181” pot mult mai mult decât au arătat până acum. Poate de aceea au nevoie de optimism și încredere. Aici e cheia sporturilor de echipă din România. O „cheie” de care a depins multe rezultate.
Și pentru că am vorbit despre aceste handbaliste sunt sigur că anul 2015 va fi bun. Cu rezultate, cu performanțe, cu trofee, cu formarea unui grup în care principiul „toți pentru unul și unul pentru toți” să marcheze decisiv stilul de viață al acestei echipe. Cu evenimente plăcute… Promit să fiu suporterul lor și mai mult decât atât!