Da, este Simona!

mai 9, 2018 in Tenis

Simona Halep joacă din ce în ce mai bine la Madrid!

După eliminarea dezamăgitoare de la Stuttgart, Simona a demolat-o în primul meci de la Madrid pe Ekaterina Makarova, iar în turul secund a făcut ce-a vrut cu Elise Mertens. Doar patru game-uri cedate în ambele jocuri. Halep este în formă și asta pentru că în ultimele săptămâni tenisul i-a acaparat în totalitate programul. Antrenamentele de la București, cu Andrei Pavel, și-au arătat roadele. Mai mult, jocul Simonei a crescut ca valoare, iar dacă lucrurile merg bine va avea parte de momente fericite la Madrid. Îi place zgura, îi place capitala Spaniei. Dacă rămâne concentrată sută la sută și nu se va enerva aiurea pe cine știe ce nereușite, Simona Halep poate învinge pe oricine. Inclusiv pe Kristyna Pliskova, adversara din „optimi”, pe care o va întâlni astăzi în primul meci al zilei de pe arena „Manolo Santana”, de la ora 13:00. Da, este Simona!

În debutul de la Madrid, Simona Halep a pulverizat-o cu un incredibil 6-1, 6-0 pe Ekaterina Makarova (nr. 33 WTA). Am zis că după eliminarea de la Stuttgart e cazul să mai așteptăm un meci de confirmare. Atunci, în partida cu Coco Vandeweghe, cu zero break-uri n-a fost „Simo” ci doar umbra ei. Suporterii Simonei se supără repede când este criticată după prestații dezamăgitoare dar uite că vorbele ceva mai aspre îi fac bine.
Acum, după un alt scor convingător, 6-0, 6-3 cu belgianca Elise Mertens (nr. 16 WTA), putem vorbi despre adevărata Simona Halep. Ambițioasă, decisă, cu un joc strălucitor, dornică să fie cea mai bună. Și asta pentru că în ultimele săptămâni a avut parte de un program cu o mie la sută tenis. Fără pictoriale, fără interviuri prea multe. Doar tenis. Nu vreau să fiu răutăcios, va avea timp de toate dar când programul ei nu este focusat în totalitate pe tenis asta se vede în rezultate.
Mai e ceva. Unii poate trec cu vederea ușor. Într-una dintre lojele oficiale i-am văzut pe părinții Simonei. Doamna Tania și domnul Stere au aplaudat-o la fiecare minge reușită. Prezența lor contează enorm pentru moralul Simonei. Aș spune chiar mai mult decât credem, cei doi fiind garanții pentru un program cu sută la sută tenis. 🙂
Urmează duelul din optimile de finală cu cehoaica Kristyna Pliskova (nr. 94 WTA). Pare ușor dar nu e. Cu 2-0 la meciurile directe, Simona este favorită doar dacă va juca la valoarea ei. Cred că o va face. Pe zgura Madridului joacă Simona pe care o știm. Cea ambițioasă și fără frică!

P.S. 14.25 Breaking News: Simona Halep – Kristyna Pliskova 6-1, 6-4. Meci mare, Simona s-a calificat în sferturile de finală. Felicitări!