Cupa Mondială 2014: Franța – Germania, finala din… „sferturi”!

iulie 1, 2014 in CM 2014 - Brazilia

Andre Schürrle a deschis „balul” cu Algeria, din prelungiri, cu un gol spectaculos. Germania este în „sferturi”!

Andre Schürrle a deschis „balul” cu Algeria, din prelungiri, cu un gol spectaculos. Germania este în „sferturi”!

Franța și Germania au respectat calculele și pronosticurile specialiștilor. Cele două forțe din fotbalul mondial au ajuns în sferturile de finală unde vor fi față în față. Dar nu fără emoții. „Cocoșii galici” s-au chinuit serios cu Nigeria. Africanii au făcut cel mai bun meci de la Mondial dar naivitățile din apărare i-au costat calificarea. Un gol făcut cadou de portarul Enyeama și un autogol semnat de Yobo au urcat Nigeria în avionul care-o duce acasă. Și Germania a suferit destul. Nermții au avut posesia, iar Algeria elanul echipei care n-avea ce să piardă. Așa au apărut ocaziile la poarta lui Neuer. Soarta calificării s-a jucat în prelungiri. Germania a marcat un gol norocos, iar în minutul 120 Özil a făcut 2-0. Algerienii au punctat imediat și au fost la un pas să ducă soarta calificării la penalty-uri. Franța – Germania, un sfert de finală sau finala din… „sferturi”!

Nigeria a jucat bine cam 70 de minute din meci. Insuficient pentru o echipă care își dorește calificarea în sferturile de finală la Cupa Mondială. Deși dominată minute întregi, ca joc, Franța a controlat ostilitățile datorită unei linii de mijloc mai bune. Pogba, Matuidi și Cabaye au fost cheia victoriei cu Nigeria. Apropo… Matuidi trebuia eliminat la începutul celei dea doua reprize însă arbitrul american Mark Geiger l-a iertat, iar cartonașul roșu s-a îngălbenit. 🙂
Nigeria a pierdut datorită gafelor. O chestie caracteristică echipelor africane. După o serie de ratări franceze, nigerienii s-au prăbușit spre finalul meciului. Portarul Enyeama i-a așezat o minge pe cap lui Pogba și… gol. Bomboana pe coliva Nigeriei a pus-o Yobo care a deviat în poartă o minge care nu trebuia să ajungă în plasă.
Germania a obținut și mai greu biletele de acces la regalul din „sferturi”, cu Franța. A fost nevoie de prelungiri pentru ca „Mannschaft” să meargă mai departe. Algeria și-a vândut scump pielea. Deși după cele 90 de minute regulamentare a fost remiză albă, 0-0, algerienii au avut câteva ocazii mari de gol la poarta apărată de Neuer.
Nemții au rezistat mai bine presiunii și au avut mai mult noroc. În minutul 92, Schürlle a deviat mingea cu călcâiul și a deschis scorul, iar în ultimul minut al prelungirilor Özil a marcat pentru 2-0. Totul părea terminat dar Algeria încă mai trăia. Prelungirile prelungirilor au adus golul lui Djabou și o altă ocazie mare. Dar n-a fost să fie!
Vom avea o finală în… sferturile de finală: Franța – Germania. Istorie, orgolii, ambiție. Totul într-un singur meci!