Cupa Mondială 2014: Argentina – cu chiu cu vai în „sferturi”, Belgia – Statele Unite, bomboana de pe tortul „optimilor”!

iulie 2, 2014 in CM 2014 - Brazilia

Romelu Lukaku a jucat de nota 10. Pasă de gol și gol. Suficient cât să trimită Belgia în optimile de finală!

Romelu Lukaku a jucat de nota 10. Pasă de gol și gol. Suficient cât să trimită Belgia în optimile de finală!

Argentina a suferit 118 minute pentru că i-a fost frică să riște pe cartea atacului. Elveția a fost mai tare decât credeam inițial. Selecționerul Ottmar Hitzfeld știa ce are la ușa vestiarului și a surprins „pumele” cu o tactică defensivă. Doar o mică scăpare în prelungiri atunci când toată lumea se pregătea de penalty-uri. Messi a luat pe cont propriu o acțiune și a pasat decisiv la Di Maria care nu a ratat golul izbăvitor. Elveția a avut o bară în ultimele secunde. Ghinion. Cu chiu cu vai, Argentina a ajuns în „sferturi”. În ultima „optime” de la Mondial, Belgia și Statele Unite au oferit un spectacol total. După 90 de minute a fost 0-0 dar show-ul a venit în prelungiri. Lukaku a intrat pe teren și a devenit eroul Belgiei cu pasă de gol și gol. Și alte ocazii ratate de belgieni sau mai bine zis apărate de senzaționalul portar Tim Howard. „Yankeii” au redus din diferență dar nu au mai avut puterea să trimită destinul calificării la loteria penalty-urilor. Meci mare și progres uriaș făcut de naționala Statelor Unite. O partidă care a așezat bomboana pe tortul „optimilor”!

Confruntarea dintre Argentina și Elveția s-a desfășurat după scenariul dorit de selecționerul Ottmar Hitzfeld. Apărare organizată, contraatacuri tăioase. La finalul primei reprize, Drmic putea să dea „pumelor” lovitura fatală dar a preferat lobul în locul unui șut plasat. Argentina a simțit forța Elveției și poate de aceea nu a vrut să riște prea mult.
Logic, meciul a ajuns în prelungiri. Același scenariu, aceeași actori. Elveția s-a apărat cu toate liniile, Argentina a atacat cu prudență. Când toată lumea făcea socoteli pe seama loviturilor de la 11 metri a ieșit la rampă Messi. Pasă genială la Di Maria, iar vedeta Realului a înscris la colțul lung. Bara Elveției din ultimele secunde putea să dea peste cap toate calculele dar n-a fost să fie!
Cel mai frumos meci din „optimi” l-au oferit Belgia și Statele Unite. Deși după timpul regulamentar a fost 0-0, Belgia a avut zeci de ocazii ca să înscrie însă portarul Tim Howard a apărat senzațional. Orice șut din orice poziție. Americanii au compensat decalajul de valoare și experiență printr-un efort generos. Au alergat cât pentru 100 de meciuri!
Spectacolul total a venit însă în prelungiri. Senzaționale. Lukaku a intrat pe teren și a salvat Belgia cu o pasă de gol și un gol superb. Era 2-0 dar meciul nu ajunsese la final. Americanii au reușit să înscrie prin Green, iar în ultimele minute ale prelungirilor au supus poarta apărată de Courtois unui asediu total. Păcat că veteranul Dempsey nu a fost atent la o șansă care îl putea așeza în istoria fotbalului.
Fără doar și poate am văzut cele mai frumoase prelungiri de la ultimele ediții ale Cupei Mondiale. Belgia merge în „sferturi” ca să joace cu Argentina, iar naționala Statelor Unite pleacă acasă cu fruntea sus!