Simona Halep inventează pauza de… fotbal

iulie 3, 2014 in Tenis

Simona Halep mai are doi pași până la trofeul de la Wimbledon. We believe, Miss Halep!

Simona Halep mai are doi pași până la trofeul de la Wimbledon. We believe, Miss Halep!

Zi istorică pentru tenisul românesc. Simona Halep joacă în semifinale la Wimbledon. O premieră pentru România. „Furnicuța” a mai demolat o bornă de performanță. Sigur nu va fi ultima. Și a mai inventat ceva: pauza de… fotbal. În plin Mondial, Simonica a reușit să-i facă pe români să se gândească mai mult la tenis decât la fotbal. Mare lucru. Fata asta a schimbat prioritățile în sport. Românii se gândesc, din ce în ce mai mult, să trimită copiii la tenis. Fetițele visează să devină o Simona, fata în rochiță albă care i-a uluit pe toți la Wimbledon. Și nu numai. Cu Eugenie Bouchard nu va fi ușor dar nici greu. Simona Halep este pur și simplu fenomenală, iar puterea ei vine din plăcerea de a juca tenis. Pauză de fotbal. Atenție, servește Miss Halep! Simplu, nu?

Simonica joacă din ce în ce mai bine la Wimbledon. În „sferturi”, Halep a demolat-o pe nemțoaica Sabine Lisicki. În două seturi: 6-4, 6-0. În primul, la scorul de 1-4, „Furnicuța” a câștigat o serie de 11 ghemuri consecutive. Mai pe direct, a măturat cu Lisicki prin iarbă. 🙂 Un semn bun înaintea semifinalei cu Eugenie Bouchard.
Nu-i va fi ușor cu Bouchard. Canadianca de 20 de ani este la a treia semifinală consecutivă de Grand Slam din acest an. În sferturile de finală de la Wimbledon a eliminat tot o nemțoaică, pe Angelique Kerber, care anterior a trimis-o acasă pe Maria Șarapova. Una peste alta, Eugenie Bouchard s-a transformat miraculos. În bine. Atenție, Simonica!
Simona Halep este prima româncă ajunsă în semifinale la Wimbledon. O performanță uluitoare care deja a intrat în istoria tenisului românesc. Și nu numai. Dincolo de asta, Simona a reușit să schimbe multe. A câștigat chiar și meciul cu… fotbalul. Pe străzi, în parcuri, la muncă, românii vorbesc despre Simona Halep. Mondialul, Liga 1, Supercupa României sau Cupa Ligii nu mai contează în raport cu isprăvile acestei fete. Zâmbetul ei a cucerit România!
Mai mult, „Furnicuța” a stârnit la copiii dorința de a face tenis, mișcare, sport. Probabil cel mai important efect social al performanțelor ei. Mulțumim, Simonica!